Борисов: Ако Мицкоски иска добросъседство, всички ще си мерим приказките

OFFNews 11 май 2024 в 21:13 4491 0

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС

Бойко Борисов

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова председателя на най-голямата дясна македонска партия ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски да си мери приказките след изборите в Северна Македония.

"Призовавам колегата Мицкоски, колега ми е, добър приятел ми е, от ЕНП, да си оберат говоренето, защото изборите им минаха. Честитих му успеха, но с тази риторика видяхте възпали цялата българска политическа класа. Ако иска добросъседство, имаме договор, всички ще си мерим приказките", заяви Борисов в Бургас по време на предизборно събитие, съобщава БГНЕС.

Мицкоски обостри езика по адрес на България и дори коментира, че ще чака "по-разумен премиер", с когото да разговаря. Това стана, че като Димитър Главчев заяви, че България няма да прави отстъпки по отношение на Македония.

Борисов коментира и вътрешнополитически теми.

Той отново разкритикува доскорошните си (не)коалиционни партньори. "Моите колеги са по детски наивни, защото си мислят, че насреща имаме системни политически партии, които имат някаква стратегия или цели. Срещу нас няма такова мислене. Дефицитът е толкова надолу, заемите са толкова огромни, че дори ГЕРБ расте по-бавно от външния дълг на България, заяви лидерът на ГЕРБ. Толкова коварно всичко са подготвили в последните три години. Лъжа до лъжата, но това не е истина. Но ние оставихме Спецов и митниците същите хора, за да не могат да се измъкнат. Фалшифицират подписи, поръчки, цялата рода са си настанили по креслата."

Според него ПП-ДБ вече знаят, че трябва да са в парламента и да са опозиция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Бил ли е Етиен Леви агент на ДС?