Руски удари по Харков раниха най-малко 17 души, сред тях 2 деца

OFFNews 14 май 2024 в 18:25 1119 0

Снимка UNIAN

В следобедните часове руски удари с бомби по жилищния район на Харков раниха най-малко 15 души, предаде украинската агенция УНИАН.

Руските бомби са поразили 12-етажна сграда и територията около нея. Около 17:45-55 часа местно време руснаците продължават нанасят многократни удари по големия украински град.

Губернаторът на Харковска област Олег Синегубов съобщи, че броят на жертвите се е увеличил до 17 души:

"Сред тях са 12-годишно момче и 8-годишно момиче. Те са в средно състояние. Има 10 жени и 5 мъже. Най-възрастният мъж е на 87 години. Цивилен мъж е в тежко състояние. С умерени наранявания са 11 души. Петима са в леко състояние. Шест души са в болница."

По-рано кметът на града Игор Терехов заяви, че има информация за попадение върху жилищен небостъргач в центъра на града. "Ударът е по 10-ия етаж на жилищен блок. Без пожар. Сега се извършва обход на апартамента и издирване на евентуални жертви", каза Техеров.

Той допълни, че на мястото на инцидента има още един бомбен удар по гаражи. "Около 10 от тях горят. Пострадала е и една многоетажна сграда. На мястото работят всички съответни служби и доброволци", съобщи кметът на Харков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови