Сашко от Перник отново се изгуби, откриха го за по-малко от час

OFFNews 18 май 2024 в 20:15 2469 0

Снимка Facebook/Община Перник

Сашко от Перник, който през 2022 г. се изгуби за девет дни в гората, беше издирван отново от полиция и жандармерия. Този път момчето бе намерено за по-малко от час, съобщи бТВ.

Сигналът е получен в 17:45 часа. Той е изпратен от бащата на Сашко, който заявил, че при разходка в гората между БЧК Лозен и Лозенски манастир, детето се е загубило. В 18:40 часа Сашко е намерен на около 2-3 км над Лозен в гората, посока Пасарел.

Полиция и жандармерия, както и екипи на Аварийна помощ към Столична община, са извикани на място и са участвали в издирването на детето. Пристигнали са и доброволци.

На 11 ноември 2022 г. тогава 12-годишният Александър изчезна от погледа на баща си. След 9 дни издирване момчето беше намерено в труднодостъпната местност "Червена могила" до Радомир. Съдбата му трогна хиляди българи, които не спряха да го търсят.

И досега Александър не може да обясни какво точно е преживял, тъй като детето е с аутизъм. Експертите са категорични, че той Сашко не е бил отвлечен, а се е изгубил и е успял да оцелее съвсем сам.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови