ВСУ: Окупаторите атакуват в почти всички посоки на фронта

През деня са регистрирани 96 военни сблъсъка

OFFNews 30 април 2024 в 20:20 4946 10

30 април, последствията от въздушен удар по Харков

Снимка Getty Images

30 април, последствията от въздушен удар по Харков

Руските окупатори атакуват в почти всички посоки на фронта, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна във вечерния си бюлетин.

През деня са регистрирани 96 военни сблъсъка. В Купянското направление украинските войници отблъснаха 3 нападения в районите на селищата Берестовое и Копанки в Харковска област. А в Лиманското направление Силите за отбрана отблъснаха 16 атаки, извършени от противника в района на селищата Новохоровка, Грековка, Макеевка, Невское и Серебрянски горски фонд в Луганска област, както и Тернов в Донецка област.

На Бахмутското направление, както информираха в Генералния щаб, украинските войници отблъснаха 24 атаки в районите на населените места Белогоровка в Луганска област; Верхнекаменское, Раздоловка, Спорное, Ново, Клешчиевка, Андреевка и Часов Яр в Донецка област, където противникът с подкрепата на авиацията се опита да подобри тактическата позиция.

"На Авдиевското направление нашите защитници отблъснаха 23 атаки в районите на населените места Архангелское, Керамик, Сокол, Уманское, Яснобродовка и Нетальово в Донецка област, където противникът се опита да изтласка нашите части от заетите рубежи. По Новопавловското направление Силите за отбрана продължават да задържат противника в районите на Георгиевка, Парасковиевка и Урожайное в Донецка област, където противникът с подкрепата на авиацията 10 пъти се опита да пробие отбраната на нашите войски", се казва в доклада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

10

Far Rider

01.05 2024 в 12:29

Трагичната съдба на героична Украйна е едно силно и ярко предупреждение каква опасност е Руската империя. Но, същевременно показва слабостта на организации като НАТОи ЕС да вземат оперативно важни решения. Показва циничната политика на САЩ и западния свят в който егоистични интереси вземат превес. Ако някой все още вярва, че американски или войници от НАТО ще умират за най-верния сателит на Кремъл - Задунайската губерния, ще е добре да си помисли хубаво над случващото се.

-685

9

nms

01.05 2024 в 11:36

Циркаджиите от САЩ продължават:
САЩ облекчават санкциите за 10 големи руски банки
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/sasht-oblekchavat-sankciite-za-10-golemi-ruski-banki
Сигурно пак са лошите републиканци...
"Интереса клати феса", препоръчвам на всички да учат български поговорки и по малко да четата либерални демократични глупости

1000

8

Зла свекърва

01.05 2024 в 09:48

Това, че републиканците в Щатите умуваха няколко месеца има влияние и ще остане в историята като черно петно на репутацията им.
Но европейците също трябва да са наясно какво се случва. Украинците водят неизбежна самоотбрана, но ако не успеят в съпротивата си и бъдат прегазени, нима европейците се надяват, че руснаците ще спрат до там. Оядени, опити с кръв, настървени? Не виждаме ли какво правят руснаците във вече окупираните територии? Как мобилизират мъжете, как изстисткват и последните им ресурси?
Така че молете се украинците да успеят в своята героична съпротива, и ги подкрепяйте с каквото можете. Господ да бди над тях и да им дава сили. Амин.

1066

7

alcom4

01.05 2024 в 00:10

Украйна НЯМА да се предаде ,каквото и да значи това.Вярно е че демокрациите действат бавно ,а диктатурите бързо.Но в по-дълъг период ,диктатурите се провалят ,особено военно.Не отписвайте Украйна.!Като е толкова мощна тази путинови Русия ,защо не победи досега ,много по-слабата и по-бедна Украйна? За 6 месеца атаки и "напредък",руснаците са завладели 360 к в. километра украинска земя.Дали са около 120 хиляди убити ,а ранени и бойна техника , в допълнение?
Да тежко е за украинците..но е положително в перспектива. А за Русия,отхвърлена от цял свят какво остава?Аха...Путин и корееца Ким Чен Ун ,да се побратимят. !! Е...това вече е наистина голяма перспектива. ..за Кремъл.

1241

6

БотоксПутю

30.04 2024 в 23:22

6-те месеца без почти никаква военна помощ си казаха своето. Изборите за Президент се оказаха по-важни от текущата помощ Украйна. Но така е при демокрацията, където важните решения се взимат в Парламента, а не еднолично от президент/ген. секретар/аятоллах/сатрап/, като в Русия, Китай, Иран, Сев. Корея. В случай, че САЩ са пряко засегнати, нещата стоят по друг начин, както след Пърл Харбър (1941). Дори с огромна военна и продоволствена помощ за сатрапа Сталин.

400

5

781000

30.04 2024 в 23:13

@constanza откога се помниш, приятел ? аз говоря за последните 10-15 години, а не за развития социализъм
Цивилизациите, изчезнали досега, са точно тези вярвали най-силно, че са вечни и недосегаеми. Точно както нас напоследък.

870

4

Constanza

30.04 2024 в 23:01

Пуста западна цивилизация - откакто се помня, все се разпада, загнива, залязва и какво ли не още. Чакат и чакат някои, надяват се, а тя все си стои.

-685

3

nms

30.04 2024 в 22:26

За мен е че след голямото отстъпление на блатните подчовеци, украинците си повярваха че лесно ще ги прегазят, паднаха жертва на собствената си пропаганда. Ама както се видя и както между другото някои предупредиха че с падането на бахмут нещата се обръщат и ще става все по лошо, украинците омаловажиха бахмут, но ето че сега сме пред разпад и на друга част от фронта. Отделно фанатизираните Азовци свършиха, къде гниещи в руски дупки, убити или просто осакатени. А желаещи да се бият със същата упоритост и жестокост като орките няма много, 3г терор над градовете си казва думата, както и цирковете на уж великите демокрации и цялата корупция на всички нива.И аз да съм и аз ще се замисля за какво да умирам в месомелачката, дИпутатите да си чоплят носа, западняците да дрънкат празни приказки?

400

2

781000

30.04 2024 в 22:03

@демотиватор, има изключително сериозен и притеснителен пробив при Очеретине след Авдийвка.
Ще ти кажа нещо - живея в Запада вече 25 години. От това, което виждам тук, съм напълно сигурен, че ние не можем да спечелим тази война. Не защото орките са нещо особено, даже напротив. Но защото ние потъваме, нашата цивилизация залязва, както много други империи, кралства и райхове, е на път да бъде погълната от по-силни от нея племена - азиатски и африкански.
Лично мнение.

400

1

демотиватор

30.04 2024 в 21:55

Непрестанни атаки на ордата има открай време. Днес, обаче, явно не са пробили никъде. Предполагам, че тихомълком са пристигнали военни доставки за украинците...
(ジ) ✊