Бритни Спиърс и баща ѝ постигнаха споразумение в съдебен спор

OFFNews 30 април 2024 в 09:45 455 0

Бритни Спиърс, 2019

Снимка Getty images

Бритни Спиърс, 2019

Американската поп певица Бритни Спиърс и баща ѝ Джейми Спиърс уредиха финално нерешените въпроси в ожесточената съдебна битка помежду им - около две години и половина, след като певицата беше освободена от попечителството му, предаде ДПА.

42-годишната Бритни Спиърс постигна в съд в Лос Анджелис многомилионно споразумение за изплащането на съдебните такси и други разходи на 71-годишния си баща, съобщават американските медии.

Подробности за договорката не бяха оповестени, но адвокатите и на двете страни го потвърдиха в изявления за различни медии.

През 2008 г. баща ѝ пое попечителството над музикантката, след като тя претърпя психически срив поради лични и професионални проблеми. Певицата беше освободена от споразумението в средата на ноември 2021 г. след дълга съдебна битка.

Одобреното от съда попечителство даваше на Джейми Спиърс значителни правомощия както върху финансовите ѝ активи, така и върху решенията в личния и професионалния ѝ живот.

Певицата твърди, че той е злоупотребил с тази власт и се е отнасял зле с нея през този период. Тя е сред най-успешните певици в историята на музиката, с албуми, продавани в многомилионни тиражи в цял свят.

„Въпреки че опекунството беше прекратено през ноември 2021 г., желанието ѝ за свобода вече е наистина изпълнено“, заяви в изявление Матю Розенгарт, адвокат на Бритни Спиърс.

Алекс Уайнгартен, адвокат на бащата на певицата, заяви, че „Джейми е развълнуван, че всичко това е приключило“.

Съобщава се, че споразумението означава, че Джейми Спиърс вече не участва в управлението на активите на дъщеря си.

„Джейми много обича дъщеря си и работи неуморно, за да я защити“, каза Уайнгартен и добави: „Той иска най-доброто за Бритни, нищо друго“.

Бащата на Бритни отрича да е извършил нещо нередно и твърди, че е действал в най-добрия интерес на дъщеря си.

„Той не би искал нищо повече от това да се помирят и отново да бъдат семейство“, каза адвокатът му Уайнгартен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови