И моето заведение в Дубай беше наводнено, наложи се да затворя, разказа Силвена Роу

OFFNews 18 април 2024 в 08:44 5789 1

Силвена Роу

Снимка Фейсбук

Някои от големите пътища все още са затворени след наводнението в Дубай. След такъв дъжд обаче въздухът е много свеж. Много рядко тук има хубав въздух. 

Това коментира през вайбър известната готвачка Силвена Роу, която вчера кацна на международното летище в Дубай от Лондон, по бТВ. Тя живее в емирството от 10 години. Има много хора с изпуснати полети, каза Роу. 

В емирството не са падали такива дъждове от 1949 г. 

Трябваше да затворя и моето заведение за два дни, имаше вода, днес ще го отворя. За 24 часа се изваляха 254 мм дъжд. Нормалното за година са 80 мм. Паднаха валежи, равностойни на тези за 5 месеца в Лондон, коментира още шеф готвачът. 

„Моят полет беше единственият, защото всички други бяха канселирани. Закъснението беше от 6, не знаех какво да очаквам. Цялото летище обаче беше напълно сухо, на места имаше пясък. Бавно и спокойно очакват да започнат отново бизнеса си, обясни Роу. 

„Много коли са оставени просто ей така по средата на улиците. Те явно са заседнали по време на наводненията. 90% от улиците вече са разчистени в Централен Дубай, наводненията, които виждаме са по-встрани“, обясни още Силвена Роу.

Това е абсолютен знак на климатична промяна. Те много бързо се справиха, изчистиха, оправено е, уредено е добре, коментира Силвена Роу. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки