ПП-ДБ искат извънредно заседание на НС заради доклада за договора с ''Боташ''

Според тях ГЕРБ умишлено пазят президента Румен Радев и екипа му

Ружа Райчева 18 април 2024 в 09:24 1797 3

Снимка БГНЕС/Антон Станков

"Продължаваме промяната-Демократична България" са внесли искане за насрочване на извънредно заседание на Народното събрание, на което да се разгледа докладът за договора с турската енергийна компания "Боташ", сключен по времето на служебното правителство. 

Това обяви депутатът от ПП-ДБ Радослав Рибарски тази сутрин.

Вчера стана ясно, че временната комисия за разглеждане на договора с "Боташ" бави доклада след разформироването ѝ миналата седмица заради постъпила нова чувствителна информация със секретен гриф. Миналата седмица Рибарски заяви, че според данните, получени от комисията, "Булгаргаз" е загубил 27% пазарен дял заради договора с "Боташ".

"Докладът за "Боташ" не намери място в програмата за тази седмица, въпреки че бяхме уверявани, че това ще стане вчера. Явно председателят на парламента (б.а. Росен Желязков) счита, че този доклад не е достатъчно важен", каза той днес.

Извънредното заседание може да бъде насрочено в рамките на една седмица. "Има изключително скандални факти и разкрития в него", твърди Радослав Рибарски.

Депутатът от ДБ Мартин Димитров е на мнение, че чрез бавенето на разглеждането на доклада ГЕРБ защитават Румен Радев и екипа му, който е сключил този договора.

Според него с назначаването на министъра на енергетиката Владимир Малинов, изпълнителен директор на "Булгартрансгаз" и участник в тристранния договор с "Боташ", ГЕРБ са дали тиха подкрепа за този проект (б.а. чрез служебния премиер Димитър Главчев).

"Прилагат партизанска тактика - крият доклада", заяви Мартин Димитров.

По-късно от "Възраждане" обявиха, че ще предадат доклада от комисията за "Боташ" на прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

3

ob1

18.04 2024 в 15:31

Двамцата долу - вие не искате ли да знаете как България плаща всеки ден по милион без да получава нищо насреща? Това само по боташ-кия договор.
Или ви плащат достатъчно, за да не ви пука?
А за прословутата пътна карта на тиквен поток? Не ви изнася нещо :)

1017

2

IvoIvo

18.04 2024 в 12:28

Изпълняват каквото им кажат

585

1

Stoyancho

18.04 2024 в 11:49

На тази партия все нещо не и изнася, кви кекави излязоха само
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки