Предимно слънчево на Великден, до 23 градуса на много места

OFFNews 05 май 2024 в 08:05 860 0

времето

Снимка БГНЕС/Ралица Белчева

Следобед в планинските райони ще се развива купеста облачност

Минималните температури днес ще бъдат между 7° и 12°, а максималните - от 18° до 23°, в София - около 23°. Ще преобладава слънчево време.

В сутрешните часове на места в равнините и низините бъде мъгливо. Следобед в планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. Ще бъде почти тихо, в Източна България - със слаб североизточен вятър.

Предимно слънчево ще бъде и по Черноморието. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще са от 15° до 17°. Температурата на морската вода е 14°-15°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще преобладава слънчево време, следобед с купеста облачност, но само на изолирани места ще превали. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

В началото на новата седмица ще се затопли още, ще преобладава слънчево време, с краткотрайни следобедни валежи само на отделни места, главно в западните и планинските райони. През следващите дни ще вали на повече места в страната, ще има гръмотевични бури и условия за градушки, а температурите отново ще се понижат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови