Лили Иванова получи Почетния знак на президента

На церемонията присъства и първата дама Десислава Радева

OFFNews 21 май 2024 в 17:35 1888 1

Президентът Румен Радев, Лили Иванова и първата дама Десислава Радева

Снимка Пресцентър на президента

Президентът Румен Радев, Лили Иванова и първата дама Десислава Радева

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Лили Иванова за изключителната значимост на нейното цялостно творчество към българската музикална култура, съобщиха от прессекретариата на "Дондуков" 2.

Примата на българската естрада е наградена заради приноса ѝ за високия международен престиж на родната певческа традиция, както и в знак на почит към нейния талант, утвърдил я като примата на българската популярна музика, посочват от пресцентъра на президента. 

Отличието бе връчено на популярната българска певица след нейния концерт вчера вечерта в Народния театър "Иван Вазов".

За втора поредна година Лили Иванова пя на сцената на Народния театър пред десетки представители на актьорската гилдия. Сред гостите на концерта бяха президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11977

1

МБ

21.05 2024 в 18:07

Миналата година излезе съобщение, че Лили Иванова ще прави фондация. Преди да го прочета си помислих: "най после и тя да направи нещо за другите, а не да мисли само за себе си". Очаквах, че ще вкара парите си във фондация за обучение на даровити българчета, в Бъркли, например/там доколкото знам дават най-доброто обучение по музика/. Да ама не, щяла да я създава за да популяризира себе си и творчеството си за бъдните покления?! Верна на себе си и на егоизма си! Дали я е направила, не знам, поне аз не съм дочул нещо за това. Преди няколко години беше "дарила" на Пирогов цветята получени на неин концерт. Голямо дарение, няма що! Нямала е място в жилището си и намерила на кого да ги дари - на болните. На тях им е било само до нейните цветя...