Мюзикълът ''Здравей! Как си, приятелю?'' на композитора Стефан Диомов акостира в Бургас

OFFNews 30 април 2024 в 16:45 4755 0

Музикален театър

Снимка Музикален театър

Музикален театър

Мюзикълът "Здравей! Как си, приятелю?" по музика на композитора Стефан Диомов ще има своя бургаска премиера на 20 юни на сцената на Летния театър в морския град, съобщават от пресцентъра на Община Бургас.

Премиерата на продукцията на Национален музикален театър "Стефан Македонски" бе в средата на април. Мюзикълът, който обединява 23 песни на Стефан Диомов, е създаден по идея на Еделина Кънева, а либретото е на Юрий Дачев. Режисьор на постановката е Камен Воденичаров, а музиката, аранжиментите и оркестрацията по песните е поверена на младия маестро Георги Милтиядов, който е диригент - постановчик. Пред БТА той коментира проекта с думите: "По-зрялото поколение ще гледа с носталгия, с поглед към миналото, докато за по-младите ми се иска по този начин да опознаят хубавата българска музика на Стефан Диомов."

Диригент на постановката е Людмил Горчев, сценографията и костюмите са на Никола Костова - Богданова. Хореограф е Йоанна Стоянова, а координатор на проекта - Пеньо Пирозов.

Героите на Примерната, Самоувереният, Нетърпеливата, Суетната, Закъснелият, Вечният бунтар - Клошарят от "Здравей, как си приятелю" пресъздават история за приятелството и любовта на двама младежи, в която са вплетени популярни песни, изпълнявани от Тони Димитрова, Пламен Ставрев, "Тоника", "Тоника СВ", "Домино" и "Фамилия Тоника".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews