Време ли е да оставите старата си кола за скрап

OFFNews 16 април 2024 в 19:08 51 0

Снимка pixabay

Може би преди години баща ви ви е подарил автомобил, с който сте се придвижвали из града, а и към морето през лятната почивка. Но макар и да е скъп спомен и подарък, не бива да изпитвате сантимент към старата кола.

Все пак, автомобилите са създадени и предназначени за да ни служат, а не за ги държим просто ей така в двора или в гаража си. И така, ако вече не можете да карате стария си автомобил и ако той ви създава повече грижи, отколкото ползи, тогава е време да преосмислите нещата.

Всеки от нас в един или друг момент е носил стара кола за ремонт, а след огледа, в сервиза назовават няколко повреди, които, за да бъдат отстранени, трябва да платим повече, отколкото сме платили за самата кола при нейната покупка.

Какво да правим тогава? Да я ремонтираме е равно на това да я купим още веднъж. Ако пък не я поправим, тогава излиза, че даже не можем да я продадем. Та кой би купил развалена кола?

Къде да продадем кола със сериозна повреда

Това че колата ви е стара, повредена и не става за нищо не означава, че не можете да я продадете. Разбира се, никой няма да купи от вас возило, което не става за каране. Е, никой друг, освен някоя фирма, която я купува за да я използва за рециклиране.

Ако колата ви не става за нищо друго, то бъдете сигурни, че от нея могат да се извлекат куп метали и други полезни за бизнеса суровини, при което освен всичко друго ще направите голяма услуга на околната среда.

В София има доста места, където могат да купят старата ви кола за скрап, при това на добри цени. Това е едно от предимствата да живеете в столицата, а именно, че тук има всичко и на най-добри условия (вижте в KolaZaSkrap.bg).

Няма да се занимавате с бюрокрация и ще освободите място в гаража си

Едно от предимствата е това, че повечето фирми, които изкупуват коли за скрап в София се ангажират с това да поемат цялата бюрокрация около дерегистрацията на старата кола от КАТ и ви спестяват всякаква възможна бюрокрация.

Освен това, да не споменаваме, че ще освободите ценно място в гаража. Няма смисъл да държите в него своя стар и непотребен автомобил, когато можете да осигурите място за паркиране на новото си возило.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Атентатът в ''Света Неделя''. Лекция на проф. Вили Лилков