Божанов vs. Главчев: Да търси отговорността за фалшивата детска болница при себе си

Ружа Райчева 02 май 2024 в 21:44 6772 3

Божидар Божанов

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Божидар Божанов

Бившият министър на електронното управление Божидар Божанов опонира на служебния премиер Димитър Главчев, който заяви, че ще търси отговорност от хората, внесли решението за частната детска болница в Министерския съвет.

"Министър-председателят щял да търси отговорност от хората, внесли решението за фалшивата детска болница в Министерски съвет", пише Божанов. Според него отговорът е "скрит"в чл. 10 от устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация, според който дневният ред се утвърждава от министър-председателя.

"Каквото и да предлагат министрите, то влиза в дневния ред, ако министър-председателят реши. В първия месец може да не е стигнал до това да прочете устройствения правилник. Или пък проектите на актове на Министерския съвет", пише Божидар Божанов от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

75

3

230 млрд баксов

03.05 2024 в 09:52

За какво му е на сламения човек да чете устройствен правилник на Министерския съвет?
Истинският мин. председател #КОЙто иска да си построи частна детска болница, щото има голяма далавера, го е чел правилника.

Кое не е ясно?
Питам гражданите за европейско развитие на България.

-685

2

nms

03.05 2024 в 08:34

Няма време за четене, служебника се хвърли през глава да употреби дадената му власт.

3930

1

KhanKrum359

02.05 2024 в 23:46

Министър-председателят явно не е имал време да прочете устройствения правилник на Министерския съвет и неговата администрация... Четене с разбиране - трудна работа :-)... Ама няма ли нещо секретар/секретарка да ги прочете тия работи и да му ги преразкаже, с прости думи, че и Премиерът да вникне...