Управлението е в криза и буксува, обявиха от СДС

OFFNews 31 август 2018 в 18:30 2162 0

"Оставките на трима министри от кабинета Борисов-3 са поредното доказателство, че управлението е в криза и буксува".

Това се казва в позиция на СДС по повод днешното решение на премиера Бойко Борисов да поиска оставките на трима министри - на вътрешния Валентин Радев, на транспортния Ивайло Московски и на регионалния Николай Нанков.

"В държавата се създава тревожното усещане, че правителството не може да се справя с предизвикателствата и кризите, не е стабилно и не управлява добре", пише в позицията на СДС.

От партията казват още, че са опозиция на настоящото управление не само, защото нямат участие в него, а и защото не виждат десни политики и реформи, осъществявани от правителството. 

"След европредседателството в държавата единствените новини са инцидентите, скандалите и сривовете – на Търговския регистър, на застрахователното дружество „Олимпик“, избиването на животните в Странджа, изграждането на бутафорна ограда по границата ни с Румъния,случая "Силистар", трагедията край Своге", подчертават още те.

СДС призовават единствения техен областен управител, останал след като партията не е в управлението, да напусне поста си. Става дума за члена на Националния съвет на СДС Вълчо Чолаков, а от партията го призовават да "направи своя избор – висшия ръководен орган на СДС, или поста си на висш представител на правителството в Бургас". 

"Като опозиционна партия, ние не смятаме за политически правилно наши представители да участват в лично качество в управлението и да пренасят неговите негативи върху СДС", пише още в позицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови