Ген. Мутафчийски за пандемията: Когато се намесиха политиците, нещата станаха неуправляеми

OFFNews 07 май 2024 в 08:30 1434 1

Венцислав Мутафчийски

Снимка ВМА

проф. Венцислав Мутафчийски

„За първите месеци, докато действаше активно оперативният щаб, ние имаме най-ниска смъртност в света. Когато настъпи разнобой и се намесиха политиците, нещата станаха доста неуправляеми и за съжаление излязохме от тази пандемия втори по смъртност в света след Перу“.

Това каза генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, началник на Военномедицинската академия (ВМА) по bTV.

Защо по време на COVID пандемията Генерала се оказа по-ефективен от ваксините

„Никога не можах да намеря отговор на въпроса защо в Китай се действаше толкова прекомерно строго още веднага, което за мен значеше, че има нещо недоизказано. Нещо, което не знаем и че трябва да бъдем много радикални в мерките си,“ заяви началникът на ВМА.

Кураж и смелост винаги ни трябват. Той се проявява не само в бойни мисии, но и в самото ежедневие. Нашите болници са отворени 24 часа и винаги се сблъскват с трудни ситуации, пациенти по спешност след тежки травми. По време на голямата пандемия имахме откази само от двама или трима колеги, които поради много заболявания се отказаха да влязат в тази среда и аз ги разбирам, но повечето не отказаха, което е проява на истинска смелост и кураж. Мисля, че го има уважението към лекарите и по-голямата част от българите са благодарни на своите лекари, посочи генерал-майорът.

Той отбеляза, че с всяка изминала година ваксинацията спада и то за смъртоносни заболявания като например детският паралич, което е много фатално за в бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

245

1

Джендо Джедев

07.05 2024 в 11:23

"Той отбеляза, че с всяка изминала година ваксинацията спада и то за смъртоносни заболявания като например детският паралич, което е много фатално за в бъдеще."

С нарастването на броя на гугъл-експертите по вирусология, имунология, космически изследвания и какво ли не още, съвсем логично започват да се губят действията, които ни правят цивилизовани хора.