Сигнал за полицейско насилие при акция срещу контрабанда в Бургас

OFFNews 18 май 2024 в 20:30 1623 0

Снимка БГНЕС/Марин Каравелов

След спецакция в Бургас от преди дни се появиха твърдения за полицейско насилие, съобщи бТВ. Униформените проведоха спецоперация в частно пристанище по сигнал за контрабанда на горива и за съхранение на акцизни стоки в особено големи размери, без разрешение.

Спецакцията в частно пристанище в Бургас е започнала след получен сигнал, обясниха от полицията. В хода на операцията, която е съвместна с Агенция "Митници" и НАП, са задържани за разпит общо 15 души.

Част от тях твърдят, че върху тях е упражнено полицейско насилие и че са принуждавани да дават неверни показания.

"Зверски бой. И така ме удряха, явно знаят къде. Казаха ми по едно време "Седни на стола, защото не можем да те стигнем, много си висок, не можем да те ритаме!". Седнах на стола и взеха да ме ритат в гърдите, от там ме събориха на земята", разказва Илия Събев, шофьор на камион.

"Започна да ме удря по главата, по лицето, по ушите и ми крещеше: "Признай!" Аз ѝ казвам: "Даже въпрос не сте ми задали, не знам", обясни Таня Шопова, деловодител.

От полицията в Бургас уточняват, че официално при тях не е постъпвал сигнал за полицейско насилие. Въпреки това заради публикации е разпоредена вътрешна проверка. Резултати се очакват в следващите дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Бил ли е Етиен Леви агент на ДС?