Обезоръжиха пиян полицай край столично училище

OFFNews 09 април 2014 в 21:27 10561 12

Снимка БНТ

Пияният полицай

Пиян полицай, въоръжен с два пистолета и облечен с бронежилетка, бил обезвреден от колегите си  на метри от училище в столичния квартал „Световрачене”.

При инцидента няма пострадали, пияният полицай Иван Страхилов бил отведен в изтрезвителя, съобщава БНТ.

Около 17.30 ч. вчера Страхилов вървял на зиг-заг по малката уличка, срещу която се намира основното училище на „Световрачене". Според очевидци пияният бил въоръжен с два пистолета, електрошокова палка, десантен нож и бронежилетка.

Полицаят е паднал на няколко метра от училището и не можел да се изправи повече.

Деца от близката площадка се обадили на тел. 112, отишли и в близкия полицейски участък, където съобщили за пияния. Там кварталният полицай им казал, че няма белезници, за да арестува колегата си и не може да направи нищо освен да докладва в СДВР.

Няколко минути по-късно на място били изпратени екипи на моторизираното звено „Сигма” и няколко полицейски патрула. Въпреки опитите на колегите на пияния да изземат оръжията му Страхилов отказал да ги предаде. Униформеният бил качен на линейка и откаран в изтрезвителя едва след като на място пристигнали шефовете на Столичната полиция, както и жената, с която той живее на семейни начала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!