Ексклузивно Простреляха премиера на Словакия, Роберт Фицо е с опасност за живота (обновява се)

Вътрешният министър: Има високопоставени виновници за трагедията в Лясковец

OFFNews 14 декември 2014 в 14:48 8569 2

Веселин Вучков

Снимка Сергей Антонов

Веселин Вучков

Има и други, високопоставени, виновни лица за случилото се в Лясковец. Това обяви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков в интервю за БТВ тази сутрин.

На 14 март 2014 г. психично болният Петко Петков се барикадира в дома си и при неуспешна полицейска акция застреля полицая Емил Шарков и рани трима негови колеги. Случаят предизвика вълна на възмущение и обвинения към МВР за проведената акция, включително към главния секретар на вътрешното министерство.

Резултатите от последната проверка разкриват нови подробности - че има и други виновни, освен стрелеца Петко Петков, каза днес министър Вучков. Сред виновните са много високопоставени служители на МВР, каза министърът, но отказа да назове имената им.

Той отказа подробности с мотива, че следват индивидуални дисциплинарни проверки, на които той не иска да влияе с изявления. Те трябва да приключат на 3 януари.

Има предложения да се установи вина на голям брой държавни служители, включително и най-тежкото дисциплинарно наказание.

Министърът определи акцията в Лясковец като "тежък професионален провал". В бъдеще, заяви министърът, такива неща просто не трябва да се допускат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews