15-месечно бебе с два счупени крака след рехабилитация

Вероника Шербанова 04 октомври 2013 в 17:52 6279 2

Бебе
Бебе

15-месечно бебе е със счупени крака след рехабилитация в центъра в Кюстендил.

Още при раждането на малкия Георги се появяват съмнения, че детето е болно от Детска церебрална парализа. Затова семейството на Георги пътува всеки ден до София за рехабилитация. Преди дни обаче родителите решават да заведат момченцето в Рехабилитационния център в Кюстендил, тъй като ежедневните пътувания до София са скъпи за семейството.

С рехабилитацията на детето се заема Славка Ботева, дългогодишен рехабилитатор в Центъра.

Минути след като започна да пипа детето, то изпищя, стисна ръчички и ококори очи. Нищо повече. Беше някакъв ужас. Ние не знаем какво се случва. Как го пипна тази жена, какво направи – не ми е ясно, разказва майката на Георги Илияна Кръстанова пред bTV.

В продължение на няколко часа родителите обикалят различни кабинети, за да разберат какво се случва с детето им. Лекарите се оказват безсилни и ипращат момченцето в „Пирогов“, където става ясно, че двата крака на детето са счупени в областта на коленете.

Намерихме рехабилитаторката и тя явно се уплаши от мъжа ми, защото тръгна към нас и каза – аз съм виновна, аз му счупих двата крака, чух, че изпука и помислих, че съм му счупила кръста, обясни Кръстанова.

Директорът на рехабилитационния център д-р Четирски посочи, че за момента не може да даде категорично мнение и становище за случилото се. По думите му не е имало съмнение за счупване не е имало, когато детето е било насочено към „Пирогов“.

„Разбирам, че не го е направила нарочно, но съжалявам, това е недопустимо дете на една годинка така да го осакатиш“, каза Илияна Кръстанова.

Районната здравна инспекция и Агенцията за закрила на детето са започнали проверка на случая. Резултатите ще станат ясни в началото на следващата седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews