240 полицаи пазят агитките на Вечното дерби

Лъчезар Вълев 20 октомври 2012 в 16:00 1108 0

240 полицаи охраняват феновете на Левски и ЦСКА по време на Вечното дерби днес от 16.00 ч. на Националния стадион
240 полицаи охраняват феновете на Левски и ЦСКА по време на Вечното дерби днес от 16.00 ч. на Националния стадион "Васил Левски". Снимка: БГНЕС, архив

240 полицаи охраняват агитките по време на футболната среща между Левски и ЦСКА, съобщи за БНР главен инспектор Антон Златанов от Охранителна полиция.

"На стадиона охраната ще бъде поета от 240 полицаи, останалата част от полицейския ресурс, който сме мобилизирали е в района около стадиона, изключително крайните квартали, спирките на масовия градски транспорт и всички основни направления на придвижване към стадиона и след това от стадиона обратно към кварталите, в които хората живеят", допълни Златанов.

В централната част на София и най-вече около националния стадион Васил Левски се движат привърженици на футболните отбори Левски и ЦСКА.

Инспектор Златанов обясни, че няма как да бъдат разделени агитките в целия град.

Най-близката част до стадиона, това е възможно да го направиме, но по целия град няма как да ги разделиме, тъй като хората си пътуват свободно във всеки квартал, например "Дружба", "Младост", "Люлин", "Надежда" живеят привърженици и на двата отбора, а и те пътуват по едни и същи улици в едни и същи средства на градски транспорт, така че ние сме взели мерки, водим наблюдение и ако има нарушители, съответно да успеем да ги задържим. Множество фенове от двете агитки се движат по централните софийски улици, предаде репортер на OFFNews. Трамваите и автобусите от градския транспорт по-рано днес бяха пълни с фенове, които пееха в подкрепа на отборите си. 

Малко по-рано БНР съобщи, че въпреки засиленото полицейско присъствие, пияни фенове са се държали агресивно в автобус 204 и са обиждали пътниците и водача.

Мачът ще се играе на Националния стадион "Васил Левски" от 16.00 часа.

 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови