Борисов не си представя страна, където Станишев пак е на власт

Елица Мартинова 21 октомври 2013 в 14:34 2536 9

Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов
Бойко Борисов. Снимка: Сергей Антонов

Не мога да си представя държава, в която да изберат Сергей Станишев отново на власт, заяви в община Смядово днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Експремиерът за пореден път изтъкна, че от настоящия парламент не може да излезе нищо градивно. Борисов е категоричен, че управляващите отправят към обществото обещания, които не могат и не смятат да изпълнят.

„Те само лъжат. Обещаха да строят „Белене“, но няма да го строят. Обещаха вдигане на данъците, но няма да ги вдигат. Обещаха увеличение на пенсиите, но няма да ги увеличат. Колкото и да не е експерт, Орешарски знае, че пари няма“, коментира експремиерът Борисов.

Лидерът на ГЕРБ нарече „наглост“ думите, които студентите твърдят, че са чули от председателя на парламента Михаил Миков.

Борисов обяви още, че не са внесли вот на недоверие заради неуспехи в държавната политика в сектор „култура“, защото в момента пред България стоят по-важни въпроси.

Като такива лидерът на ГЕРБ изтъкна темата за бежанската вълна от Сирия и изтичащия тази година мораториум върху продажбата на земеделска земя на чужденци. Експремиерът отново призова „Атака“ към общи действия по тези теми.

„Предложението ни към „Атака“ е ясно – не се регистрираме, докато тези теми не влизат като първа точка. Не става въпрос да прави нещо заедно, това са приоритетни теми за държавата“, каза Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!