Борисов: Само 200-хиляден митинг може да уплаши управляващите

OFFNews 04 август 2013 в 14:48 5502 38

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Само масов митинг със 100-200 хиляди души може да уплаши управляващите и да ги изгони от властта.

Това коментира бившият премиер Борисов в интервю за Радио К2, като отново изрази тезата си, че по мирен път това правителство няма да си тръгне.

"Не е нужно да се политикантства и да се казва, че искаме избори веднага. Ние искаме, но по демократичен начин това не може да се случи, а и какво искаме, няма никакво значение за управляващите. Трябва да убедим хората, че това правителство трябва да си отиде, народът трябва да се вдигне на масов митинг, да излязат 100-200 хиляди души да покажат отношението си и да ги уплашат. Видяхте, че през медийния им апарат твърдяха, че на Бузлуджа има 50-60 хиляди. Нали ги снимаха от самолет, наложиха ги върху картата и стана видно колко хора е имало", каза още Борисов.

"За БСП, ДПС и "Атака" няма никакви морални норми. Оставям на българските избиратели да правят оценки! Много разчитам на Реформаторския блок, на които трябва да им стане ясно, че няма кой да победи такава коалиция между БСП, ДПС и "Атака". Това би трябвало да послужи като генератор за идеи, за обединение, иначе те ще си управляват вечно."

Според Борисов няма как след лятната ваканция парламентът пак да заработи. "Такава ситуация, под обсада с тоталното неодобрение на хората, няма как да се очаква повече от това Народно събрание. Г-н Микoв не се срамува от това, което прави с кворума - той прекратява регистрацията по-рано, не изчаква 1 минута и по този начин е по-нисък кворумът, с който се работи през целия ден. Трите партии, които управляват, срамежливо отричат това", каза лидерът на партия ГЕРБ.

По думите на лидера на ГЕРБ цялата отговорност за политическите сътресения у нас е лично на Сергей Станишев, а не на Пламен Орешарски, ДПС или Волен Сидеров.

"Отговорност сега може да се търси за всичко, от скандалните назначения, до това, че в условия на криза, онзи ден си вдигнаха с 30% заплатите на областните управители. Управляващите могат да направят всичко в момента, защото никой не им обръща внимание, толкова са скандални и безпардонни, че хората вдигнаха ръце, а те на това разчитаха", коментира Борисов.

"Във всяка партия има кадрови проблеми. Ние имаме прекрасни хора сега, мога да изброя поне 20, които с опита си, с подготовката си, ще се справят много добре, когато избирателят даде правото на ГЕРБ да управлява. Това е един хубав период на пречистване на нашите редици и на правене на изводи от моя страна", коментира той последните скандали около партията си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!