Двама самоковци влязоха с коне в кафене

17 февруари 2013 в 22:05 6545 4

Дивият български запад
Дивият български запад

Полицията в Самоков задържа двама хулигани, опитали да вкарат коне в заведение на градския площад, съобщи Фокус. Днес около 13 часа, докато течеше протестът срещу монополите полицаите се отзовали на необичаен сигнал, подаден на спешния телефон 112 - за двама младежи в неадекватно състояние, опитващи се да вкарат два коня в кафене в центъра на града. Изумените посетители на заведението наблюдавали как единият невъзмутимо въвел коня си от терасата на заведението във фоайето, дърпайки го за юздите и мъчейки се да го доведе при масите. Животното обаче упорито се съпротивлявало, а клиентите побягнали през другия вход.

При вида на полицейския патрул двамата се метнали на конете и с викове препуснали по самоковските улици. Те профучали покрай колите, прекосили училищен двор и след кратко преследване били задържани.

Единият ездач се оказа син на Янко Попов-Туцо, подсъдим по делото „Килърите”, а другарят му е стар познайник на органите на реда, задържан нееднократно за телесни повреди.

В полицейското управление хулиганите били изпробвани за употреба на алкохол – при единия дрегерът отчел 1.60 промила, а при другия – 0.37. Наркотичният тест пък отчел, че синът на Туцо е на амфетамини, а пробата на другаря му била положителна за всички възможни наркотични вещества.

Младежите са задържани за 24 часа и им е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews