Кунева сключва предизборна коалиция с Реформаторския блок

Георги Савчев 21 септември 2013 в 17:17 2628 16

Снимка: Сергей Антонов
Снимка: Сергей Антонов

"Движение България на гражданите" ще сключи предизборна коалиция с Реформаторския блок за изборите за Европейски парламент и за предсрочни парламентарни избори. Това решиха днес делегатите на Второто национално събрание на партията.

Преди гласуването на политическата резолюция за предизборна коалиция Меглена Кунева призова партията си да задълбочи сътрудничеството с Реформаторския блок.

Лидерът на "Движение България на гражданите" посочи, че помни личните нападки срещу нея от другите партии в блока, но и че раните трябва да се лекуват.

Решението за предизборна коалиция с Реформаторския блок подкрепиха 629 делегати, 21 бяха против, а 46 се въздържаха.

В отчета си пред делегатите на Второто национално събрание Кунева се обяви за предсрочни парламентарни избори.

БСП, ДПС и „Атака“ погребаха мита, че са алтернатива на предишното управление и се превърнаха в продължители на най-порочните му практики, каза тя.

Знам какво се стовари на главите ви по места, на какви саморазправи бяхте подложени, какво се изсипа върху близките ви, върху децата ви, върху бизнеса ви, върху ежедневието ви, знам за администратвния произвол, за натиска, за уволненията, защото си член на „Движение България на гражданите“. Знам това, приятели, обърна се към делегатите Кунева.

Реформаторският блок е гаранция, че следващото правителство на България няма да има за премиер Бойко Борисов, заяви от трибуната в НДК Тома Биков от националния съвет на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews