КЗК остави МВР без поща

Юлиан Христов 22 октомври 2013 в 17:02 3508 1

Сградата на вътрешното министерство.
Сградата на вътрешното министерство.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решение на министъра на вътрешните работи за класиране в обществена поръчка за изпълнител на пощенски услуги за ведомството, съобщиха от пресцентъра на Комисията.

Както вече OFFNews писа трети месец пощата в МВР се разнася от служители на дирекция „Специална куриерска служба“, след като договорът на министерството с "Български пощи" изтече. Така наред със секретната междуведомствена поща служителите са принудени да разнасят пратки и писма извън рамките на ведомството. В същото време броят на служителите в тази дирекция остава същият. 

От КЗК съобщават, че оценителната комисия в МВР незаконосъобразно е допуснала до класиране избрания за изпълнител на обществената поръчка "Стар Пост" ООД. Комисията връща преписката на възложителя за ново разглеждане, оценка и класиране на подадените оферти.

В момента у нас 17 компании имат лиценз за оператори на услуги по Закона за пощенските услуги. 

Прогнозната стойност за сключване на бъдещия договор за три години е  4,2 млн. лв. Изискванията на МВР са операторът да се грижи за кореспонденцията от и до МВР в страната и чужбина, включително и за препоръчани или непрепоръчани пратки до 2 кг. и колети до 20 кг. За услугата изпълнителят ще трябва да се отчита с писмена справка всеки месец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews