Лекар от Спешна помощ отказал да прегледа 4-месечно бебе

Вероника Шербанова 12 февруари 2013 в 18:14 2902 2

Линейка. Снимка: БГНЕС
Линейка. Снимка: БГНЕС

Лекар от Спешна помощ в София отказал да прегледа 4-месечно бебе, съобщи bTV. Според версията на д-р Ралина Хърсева родителите са я нападнали.

Рано сутринта на 11 февруари малкият Михаил вдига температура, а дишането му е затруднено. Родителите се обадили на телефон 112 и повикали линейка. Сигналът е подаден около 1 часа. По думите им екипът на Спешна помощ пристигнал 40 минути по-късно, като през това време те се обадили още няколко пъти.

Според бащата на бебето - Кирил, когато медиците пристигнали, майката ги попитала защо са се забавили толкова. В отговор д-р Ралина Хърсева казала, че ако искат, ще си тръгне и след това излязла.

Когато едно 4-месечно бебе не може да си поеме въздух и повръща, всяка минута е като час и като ден, обяснява бащата на Михаил. „Това е най-кошмарната нощ в живота ми, която не искам да се повтаря никога и не искам никой родител да я преживее“, казва той.

Когато лекарката се опита да излезе, съпругата ми ù препречи пътя с детето на ръце, убеждавайки я да прегледа Михаил, допълва бащата.

По думите на д-р Хърсева, за която това е 18-и адрес за нощта, родителите са се държали арогантно заради закъснението и затова тя не е успяла да прегледа детето. Дори бащата ме заплаши, а майката затвори с крак вратата, обяснява лекарят.

След случката малкият Михаил е приет за лечение в Александровска болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews