Мъж с пистолет на входа на президентството (СНИМКИ)

Мая Младенова 26 февруари 2013 в 15:33 3142 4

Тихомир заплаши Росен Плевнелиев с нож. Снимка: БГНЕС
Тихомир заплаши Росен Плевнелиев с нож. Снимка: БГНЕС

Пиян мъж с нож и пистолет беше задържан малко преди 15:30 ч на входа на Президенството.

По думите на самия задържан, който разговаря и с репортери, той е на възраст 29 години и се казва Тихомир Добрев. Той носеше бутилка водка и бе във видимо нетрезво състояние.

Пистолетът, който Тихомир изпусна на земята, е 9-милиметров газов "Екол Майор". Минути след ареста пистолетът и изваденият от него пълнител останаха на земята, а по-късно бяха иззети по полицията. У мъжа бе намерено и швейцарско ножче.

На въпрос на медии - дали е имал намерение да използва пистолета, той отговори, че би го използвал, за да застреля президента. "Бих го утрепал", каза той пред журналистите, които бяха по това време пред Президенството заради провеждащия се там Консултативен съвет за национална сигурност.

Задържаният използва силно нецензурни думи по адрес на президента.

С него имаше и друг мъж, който каза, че се казва Георги.

Малко преди това друг човек също беше арестуван от полицията. Мъжът крещеше пред Президентството, той също е бил пиян.

В момента в президенството се провежда заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

По-късно директорът на СДВР Валери Йорданов съобщи, че задържаният бил забелязан от полицейски патрул заради съмнително поведение. "При извършената проверка, е открит газов пистолет", каза старши комисар Йорданов. Задържаният е откаран в Районното управление на полицията за проверка, за да бъде установено с каква цел е пребивавал пред Президентството. Лицето е било в нетрезво състояние. Изясняват се причините, поводът и мотивът задържаният да бъде в района на Президентството с пистолет, обясни старши комисар Валери Йорданов.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews