Миков: След вчера курсът "Дянков" остана в историята

OFFNews 17 август 2013 в 20:54 3309 29

Михаил Миков. Снимка: БГНЕС
Михаил Миков. Снимка: БГНЕС

При вчерашното решение за актуализацията на бюджета имаше много доводи, числа и аргументи, което за пореден път доказа, че курсът „Дянков” ще остане в историята.

Това заяви пред журналисти председателят на 42-вото Народно събрание Михаил Миков, цитиран от радио "Фокус-Бургас".

Според него фискалната политика на страната има нужда от смяна, а заявка за това вчера е дал министър-председателят Пламен Орешарски. Новият курс ще продължи и при съставянето на бюджета за 2014 г, стана ясно още от думите на Миков. 

„Ние очаквахме и апелирахме за подкрепата на всички народни представители, включително и на тези от ГЕРБ, които заявяваха, че са за социалните придобивки, и очаквахме да подкрепят тези заявления с гласуване. Те обаче не гласуваха за решенията за децата с увреждания и за изплащането с бизнеса”, коментира председателят на НС.

На въпрос дали БСП е вземало решение за превозването на хора от провинцията с автобуси, които да се включат в контрапротеста, Миков заяви: "Няма решение за извозване на хора в столицата. Дойдоха хора от различни части на България. Те подкрепят правителството и то не от вчера, а от доста време. Искат да дойдат в столицата и да подкрепят правителството".

Михаил Миков присъства на официалната церемония за отбелязване на 110-та годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в местността „Петрова нива”, Община Малко Търново.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!