МВР поиска 100 хил. лв. за ремонт на стари пожарни

Юлиан Христов 04 август 2012 в 16:27 3632 0

Пожарна, снимка: БГНЕС
Пожарна, снимка: БГНЕС

110 хил. лв. поиска МВР за ремонта на пожарна техника, която била повредена при гасителните дейности на пожара в резервата "Бистиршко бранище" на Витоша. В текста на искането се посочва, че МВР иска 40 хил. лв. за сервизно обслужване и ремонт на пожарна и спасителна техника, 40 хил. лв. за резервни части за пожарна и спасителна техника и 30 хил. лв. за консумативи. 

Освен, че идва в средата на годината, искането се появява и на фона на предоставените нови 42 пожарни автомобила за близо 8,8 млн. лв.

По време на гасителните дейности на Витоша част от старата руска техника на столичната пожарна остана на пътя заради повреди и аварии при изкачването на трудния терен. По време на 5-дневния пожар се развалиха и шлангове, преносими резервоари за вода, моторни триони и два високопроходими автомобила заради „усложнените условия за работа в тежкия и непроходим терен и променящата се обстановка“, пише в доклада на МВР.

В гасителните работи на Витоша активно участие взеха и членове на OFFRoad-Bulgaria, които помагаха в превозването на противопожарна техника до най-труднодостъпните места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови