Ордени за директора на ДСК и за шефа на журито на "Бързи, смели, сръчни"

Нели Чолашка 31 юли 2013 в 12:38 1966 1

Орден
Орден "Стара планина".

Правителството предложи на президента да награди с орден "Стара Планина" изпълнителният директор на „Банка ДСК” Виолина Маринова и с оредн "Св. Св. Кирил и Методи" проф. Константин Жалов, преподавател във ВИФ (НСА), както и председател на журито на детското телевизионно предаване по БНТ „Бързи, смели, сръчни”.

Маринова е предложена за орден заради "изключителния й принос за укрепването и реформирането на българската банкова система". 

Виолина Маринова има огромен личен принос в преобразуването на старомодната кредитно-спестовна институция в универсална търговска банка и така допринася както за укрепването и реформирането на банковата система като цяло, така и за поставянето й върху основите на европейските правила, пише в мотивите към предложението. 

Проф. Константин Жалов пък е бил учител по физическо възпитание и треньор по лека атлетика. През 1965 г. той е удостоен със званието „Заслужил треньор по лека атлетика”, а двадесет години по- късно и със званието „Заслужил деятел на физическата култура”.

"Освен с треньорска и научна дейност, г-н Жалов се занимава и с обществена дейност. Той е бил заместник-председател на българската федерация по лека атлетика, член на БОК, дълги години е бил председател на журито в детското телевизионно предаване по БНТ „Бързи, смели, сръчни”, пише в мотивите към неговата кандидатура за орден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови