Сирийски хакери атакуваха сайта на "Ню Йорк таймс"

28 август 2013 в 07:28 2051 1

Сирийската елктронна армия свали сайта на Ню Йорк Таймс
Сирийската елктронна армия свали сайта на Ню Йорк Таймс

Хакерите от Сирийската електронна армия, които подкрепят правителството, атакуваха сайта на вестник "Ню Йорк таймс".

Интернет страницата беше блокирана за няколко часа. Минути след атаката "Ню Йорк таймс" съобщи в Туитър, че ще продължи да публикува новини на алтернативен сайт.

Това е втората хакерска атака срещу изданието за този месец. На 14 август интернет страницата и мобилните приложения на медията отново бяха блокирани за няколко часа. Сирийската електронна армия на няколко пъти пое отговорността за пробиви в сайтовете на редица влиятелни медии и на акаунтите им в Туитър.

Междувременно инспекторите на ООН, които разследват химическата атака в Сирия, днес трябва да продължат работата си на терен. Вчера те попаднаха под обстрела на снайперисти, докато пътуваха в конвой към мястото на инспекцията.

Все по-възможен става сценарият за евентуален военен удар срещу режима на Башар Асад, коментират световните медии. Ударът може да бъде нанесен още в четвъртък, твърди телевизия Ен Би Си, която цитира високопоставени източници от администрацията на президента Барак Обама. Операцията вероятно ще продължи три дни като ударите ще са с ограничен обхват и ще имат за цел да изпратят послание на президента Башар Асад.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Бил ли е Етиен Леви агент на ДС?