Станишев: Тактиката на ГЕРБ е колкото по-зле, толкова по-добре

Вероника Шербанова 05 октомври 2013 в 13:17 2356 6

Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов
Сергей Станишев, Снимка: Лъчезар Ангелов

Провали се опитът на ГЕРБ да яхне протестите. Опитът им имаше точно обратния ефект. Затова сега ГЕРБ има нова тактика – колкото по-зле, толкова по-добре.

Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на заседанието на Националния съвет на партията.

Основната цел на ГЕРБ е да се делегитимира парламентът, правителството да падне и да има предсрочни избори, обясни Станишев.

Политическата ситуация е напрегната и динамична, водещите политически фактори и основните им цели не са се променили още от времето преди изборите през май. Основният опонент на БСП остава ГЕРБ, посочи той.

Заседанието на Националния съвет на БСП започна със спорове за дневния ред на заседанието. Румен Петков настоя за обсъждане да бъде включено обсъждане на частичните местни избори във Варна. Практика е когато изгубим избори, да не обсъждаме резултата, но този във Варна е важен, уточни Петков.

По думите му на заседанието трябва да бъде обсъдена и темата за бежанците, тъй като правителството се нуждае от политическа подкрепа за определени действия, а сме свидетели на серия неадекватни решения.

Лидерът на БСП Сергей Станишев предложи Мартин Шулц за номинацията на БСП за председател на Европейската комисия. Шулц се бори дълги години за Европа, която днес е по-демократична, по-прозрачна, по-социална, категоричен е Станишев. През тези години той показа и последователност в отношението си към България, обясни Станишев.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews