Страхил Ангелов: По тези земи умря надеждата

Защо "Софийска вода" не управлява водата на Париж. Показно ще ги изгоня от София, казва кандидатът за кмет на Движение "Напред България"

Владимир Йончев 23 октомври 2015 в 16:12 6633 10

Страхил Ангелов

Страхил Ангелов е кандидат за кмет на София от Движение "Напред България".

Той беше един от най-активните и остри политици на БСП, но напусна партия, заради несъгласие с политиката й.

Ангелов е единственият български политик, който се срещна с президента на Сирия Башар Асад и то точно във времето, когато да се говори с Асад не беше модерно.

Г-н Ангелов, Вашият клип със Тодор Славков е най-четената новина в OFFNews откакто го пуснахме, защо го направихте и какво е посланието?

В рамките на 30 секунди този клип представя реалността, в която живеем. Ако някой се е откъснал от тази реалност да се приземи. Това е моето послание.

Ако на митинга на ДПС в Исперих бяха изпели "Кой уши байряка?" на португалски, с Тодор Славков на португалски щяхме да си запишем предизборното послание.

В нашата анкета "За кого ще гласувате за кмет на София", читателите ни Ви дават 8-9 процента и сте близо до кандидатите на големите партии. Как си го обяснявате това?

На какво отгоре така наречените "големи партии" продължават въобще да имат някакви резултати. Това е странно. Това са тези хора, които докараха България и българския народ до това състояние. На какво основание те продължават да искат неговото доверие? И интересното е, че го получават. Аз съм много учуден от това.

А как си обяснявате голямото разминаване между онлайн анкетите и резултатите, които се отчитат след изборите?

Явно не е чак толкова важно кой как гласува, а кой брои. Така си го обяснявам.

Започнахте много остра кампания срещу Софийска вода. Много хора са обещавали борба с монополите, но когато вземат власт се отказват...

Тези хора обикновено се продават за пликче, което могат да приберат в джоба си.

А как да Ви вярваме, че вие няма да се продадете?

Трябва да се опита. Сега и да кажа, че няма да се продам, няма да ми повярвате. Проблемът с доверието в България е колосален и основополагащ за много неща. По тези земи умря надеждата. България няма душа, това е най-тревожното.

Вие бяхте единственият българин, който се срещна с Башар Асад и то във време, когато това изобщо не беше престижно. Не Ви ли беше страх тогава?

Вече е по-престижно. Просто малко съм изпреварил времето си. България не спечели от това, че се скарахме с една от големите държави в Близкия изток. Не ме беше страх и пак ще се срещна. Считам, че начина, по който се постъпи със сирийския народ е жесток. Това не влиза в моите разбирания за добро и хуманно.

От кого разчитате на подкрепа? С вашата предишна партия разминахте ли се вече радикално или разминаването е само с ръководството, а не с членовете?

Разминаването ми винаги е било само с ръководството. Аз изпитвам огромно уважение към хората, които през всичките години предано ходеха и гласуваха, въпреки всичко, само и само да има една партия.

Кои са най-големите проблеми в общината? Какво ще акцентирате, ако има едно нещо, какво ще е първото нещо, което ще направите?

Първото нещо, което ще направя е да изхвърля "Софийска вода" от там знаково, за да разберат, че тук вече не може така. Искам да попитам като е толкова добра "Веолия" (б.р. - собственикът на "Софийска вода") защо не е поддържа водоснабдяването на Париж? Като я изберат да държи водата в Париж, тогава ще повярвам, че са много свестни.

Президентът на "Софийска вода" Бруно Рош в момента е под домашен арест в Букурещ. Разбирате ли за какви хора става дума?

И второто нещо е, че моментално трябва да се създаде общинско битово-комунално стопанство, което да поеме снегопочистване, сметосъбиране, както и общинска строителна фирма, която да се заеме със строителните обекти от по-ниска категория. Разбира се тази фирма не може да построи завод за боклук или метро, но няма нужда да се дава на външни фирми да боядисват оградите на училищата например.

Според вас колко е реалната стойност на комуналните услуги - вода, парно, такса смет? Реални цени ли плащаме?

Естествено, че не са. Тук водата е по-скъпа отколкото във Виена, защото Софийска вода начислява към сметките ни дори загубите при водопреноса, които в момента са ги изчислили на 50% почти. Това също се начислява към нашата сметка. Софийска вода ни продава на 1.80 лева вода, която слиза гравитачно по водопроводи, строени още по бригадирско време.

Местни избори 2015

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша