Легендата Меджик Джонсън се връща в Лейкърс

OFFNews 03 февруари 2017 в 20:37 5157 0

Баскетболната легенда Меджик Джонсън се завърна в Лос Анджелис Лейкърс като съветник на собственика Джийни Бас. "Езерняците" се мъчат и този сезон след три години на падение, в които записаха най-лошите резултати в историята си.

Избираният три пъти за MVP на сезона Джонсън посвети цялата си кариера на Лейкърс. Той изкара 13 години в НБА с жълтия екип, в които спечели пет шампионски титли!

"Повече от радостен съм, че отново съм у дома при Лейкърс", каза Меджик, "Ще дам цялата си сила, за да върна тима сред елитните отбори в НБА".

Легендата ще сътрудничи във всички сфери на бизнеса и спорта, се казва в съобщението. "Чест е за нас да използваме експертните способности на Меджик", каза самият Бас  

Великанът беше почетен вицепрезидент на клуба до миналата година, като притежаваше и дял, но го продаде през 2010-а. Припомняме, Меджик е сред първите в света величия, признали, че са HIV-позитивни. Той е част от митичния Дриймтийм, спечелил Олимпийските игри в Барселона през 1992 г. Там Меджик си партнираше с Майкъл Джордън.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови