Президентът на руската борба е обвинен в побой на своя състезателка

Причината била загубата в схватката за бронза от полякиня

OFFNEWS 20 август 2016 в 14:09 10937 7

Руската състезателка по свободна борба в категория до 63 кг. Ина Тражукова, която вчера загуби схватката за бронзовия медал от Моника Михалик (Полша) с 3:6, съобщи, че след слизането от тепиха е била пребита от президента на Руската федерация по борба Михаил Мамиашвили.

„След края на състезанието ме пресрещна президентът на федерацията Михаил Мамиашвили, който беше пиян. Той започна да ми говори грубо, да ме обижда и ме удари два пъти по лицето. Всичко това се случи пред свидетели. След като се прибера в Русия планирам да напиша заявление в прокуратурата, както да се обърна с информация за случилото се пред министъра на спорта на Русия”, заяви 25-годишната Тражукова пред кореспондентите на руските медии в Рио.

От своя страна Мамиашвили зави, че е готов да се защитава от евентуален съдебен иск от Тражукова и няма никакво намерение да се извинява. Той обясни постъпката си с безволевото поведение на спортистката по време на схватката.

„Всеки е дошъл тук да воюва за флага, за страната, за роднините и за семейството. Трябва да се воюва и умира на тепиха, а не да се дават глуповати интервюта и да се търси псевдо популярност. А при нея не видях това отношение: е, какво пък, аз загубих, помислих и пет минути по-късно вече съм в социалните мрежи… А какво бях длъжен да направя с нея? Да поощрявам нейното равнодушие и безволие? Да търся думи за утеха? На кого? Тя трябваше да си остане у дома! Или да каже: аз ще ви предам! В най-трудния момент ще ви предам! Аз няма да полагам усилия, не ме викайте в отбора. Аз задължително ще ви предам. Ето, сега всички говорят: Мамиашвили се отнася строго. А как трябва да се отнасям? Да им бърша сополите?”, избълва босът на руската борба.

Президентът на Олимпийския комитет на Русия Александър Жуков призова Мамиашвили да се вземе в ръце и да се държи на положение. „Нашите ръководители трябва да се стремят да се владеят. Разбираемо е, че е трудно да се сдържат емоциите, но на първо място това е спорт. А в спорта има победи и загуби и към тях трябва да се отнасяме с повече спокойствие”, заяви той.

Припомняме ви, че в четвъртък Мамиашвили разкритикува рускините Наталия Воробьова и Валерия Коблова, които спечелиха сребърни медали в свободната борба на Олимпийските игри, наричайки ги „нищожества”.

52-годишният Мамииашвили е Олимпийски шампион по класическа борба с отбора на СССР в категоирия до 82 кг. от игрите в Сеул'88. След това работи като треньор, а от 2001 г. е президент на Руската федераци по борба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13214

7

XR4

21.08 2016 в 01:21

Сотка,така като се замислям "соросоидните меки китки" вече взеха над сто медала.Тва само американците , де(без да броим "еврогейците").
ПП."...Трябва да се воюва и умира на тепиха..."
Мдааа!Как беше-руснаците или воюват или се готвят за война(апропо-думи на рускиня). Иначе принципно Мамиашвили е прав! Или както го е казал Вуте-"разбирам заради какво бяга първия.Ама защо бягат останалите?"

12138

6

Окомер

20.08 2016 в 22:33

Ина Тражукова да се радва че не са я разстреляли, като в северна Корея, но още не се е разминало.

9918

5

Пешо

20.08 2016 в 20:50

Мамиашвили -- разбира се, това е типично руска фамилия.