Транссексуално момче стана шампион по борба за момичета

OFFNEWS 26 февруари 2017 в 08:45 11984 5

Ученикът атлет Мак Бегс спечели титлата по борба в своята категория на щатското първенство по борба в Тексас, съобщи Ройтерс.

Причината младежът да бъде натирен при девойките е, че преди 17 лета той се е родил като тя и чак впоследствие се е осъзнал като транссексуален.

Самият Бегс и много от опонентите му са искали той да се състезава срещу момчета, а не срещу девойки, но тексаските спортни регулации били категорични: атлетите трябва да се състезават според пола им по рождение.

Така Бегс натръшкал без капка свян и джентълменство жените боркини с разгромни резултати.

Според някои от съперничките си обаче той има предимство заради тестостерона, който гълта като част от програмата за трансформацията си в мъж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

2

Denis Rizanov

26.02 2017 в 10:51

Щеше да впечатли ако беше станал шампион във фигурното пързаляне като нова преродена мацка. Или пък в художествената гимнастика. Та дори и в една обикновена стрелба с лък или пистолет...
Абе никой ли не вижда проблема, че като "жена" печели в спорт , в който трябва да се наложиш с повече сила на първо място?
Еаси, тези уроди не съзнават ли какви проблеми посяват в подрастващите деца? Ми те са тяхното бъдеще! Толкова ли не могат да осъзнаят, че това ще доведе до проблеми в бъдеще?!

77927

1

El Commandante

26.02 2017 в 08:59

Изобщо ситуацията е майка плаче грамофон свири, по-добре ги затваряйте тея некъде да не създават морално-етични дилеми у ората, щото борците особено много мразат да се налага да мислят...