"Бенгалския тигър" на художествената гимнастика с предложение за брак

OFFNEWS 09 декември 2016 в 10:00 4325 0

Шампионката в художествената гимнастика от игрите в Рио де Жанейро Маргарита Мамун получи предложение за брак от своя възлюбен - плувеца Александър Сухоруков.

Сребърният медалист от Пекин 2008 поиска ръката на Мамун на бала на олимпийците, като падна на колене пред десетки камери и репортерски диктофони. Мамун каза "Да" и зарадва не само своя любим, а и хилядите си почитатели. Двамата са заедно от три години.

Макар и едва на 21 години, Мамун има сериозна биография в художествената гимнастика. Тя е печелила седем световни титли.

Бъдещата й половинка Сухоруков има две световни титли на малък басейн, където е специалист. Мамун е известна с прозвището "Бенгалския тигър", тъй като баща й е бенгалец, а майка й рускиня.

Маргарита е родена на 1 ноември 1995 г. Баща й, Абдула Ал Мамун е с бенгалски корени, откъдето идва и прякорът й – Бенгалския тигър.

Абдула емигрира от Бангладеш в Русия, където става морски инженер. В Русия се запознава и с майката на Маргарита – Анна, която е бивша гимнастичка. Така на бял свят се появява една от най-екзотичните шампионки в художествената гимнастика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови