1000 лева заплата за касиерките в "Лидл"

OFFNews 24 март 2017 в 09:31 52715 3

„Лидл България” обяви, че ще повиши нивата на заплащане на служителите в магазините си в София. Компанията отваря нови 80 позиции за касиер-продавачи, като стартовото брутно възнаграждение е в размер на 1000 лева с перспективата да нараства всяка година и още в края на втората да достигне до 1350 лева.

Новите възнаграждения ще бъдат въведени както за новите, така и за настоящите служители в магазините в столицата.

Освен конкурентно заплащане, новопостъпилите могат да разчитат и на въвеждащо обучение, необходимо за бъдещата работа, задълбочено запознаване с възложените задачи, възможности за кариерно развитие, както и допълнително здравно застраховане и ваучери за храна в размер на 60 лева месечно.

Част от обявените позиции предлагат и гъвкаво работно време, което дава възможност те да бъдат заемани от студенти или като допълнителен ангажимент за работещите на непълен работен ден.

Повишаване нивата на заплащане на служителите в софийските магазини е поредната стъпка от дългосрочната стратегия на компанията за разширяване на търговската мрежа в цялата страна, както и за утвърждаване позицията й на водещ работодател сред веригите у нас, коментират от веригата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

3

Nik68

24.03 2017 в 11:42

И защо само в София. Защото в другите места конюнктурата го позволява. Гадове. Като че ли в Лидл Търговище работата ще е по-малко /само запример/.

42249

2

Denis Rizanov

24.03 2017 в 10:16

По-точно казано Професоре, там един работник съвместява всички останали позиции. Касиер, мърчандайзер (на български стоковед), общ работник в склада и хигиенист. На всичкото отгоре е и материално отговорно лице.

Та се сещам за един стар тъп виц. Една блонди отива на интервю да кандидатства за секретарка. Наточена, категория "давам 2 пръста". Питат я каква заплата очаква и тя казва 3000лв, служебна кола и телефон. Опитват се да и обяснят, че видите ли, даже главния счетоводител нямал служебна кола и заплата му била само 2200лв, а тя невъзмутимо отвърнала - Ами е.ете си тогава главния счетоводител. Защо правите конкурс за секретарки?!

С други суми каква е поуката? Тя е, че трябва да има разграничение на длъжностите. И когато цаниш някого на работа да мие пода и кенефите не трябва да очакваш да е чак толкова отговорен и помежду другото да работи с клиенти и пари! А те тук само за 1000лв при това бруто (преди данъци и осигуровки) искат да ги вкарат и в ролята на... гл счетоводител!