Нинова става премиер, ако БСП спечелят изборите

OFFNews 18 февруари 2017 в 13:09 10836 6

Корнелия Нинова

Снимка Дарик радио

Корнелия Нинова

Ако БСП спечели изборите, аз ще бъда кандидат за министър-председател. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред Дарик радио.

"Лидерът на партията е логично да е кандидатът за министър-председател. Аз дълго се въздържах от такова изявление, защото ми звучи малко нескромно. За да направя такова изказване, ми повлия Стефан Данаилов по-скоро, отколкото Сергей (Станишев). След един разговор със Стефан (Данаилов, б.а), той ми обяви, че това не е въпрос на скромност, а на отговорност и че ако не го кажа означава, че бягам от отговорност", заяви още Нинова, която си поставя за цел БСП да е първа политическа сила.

Нинова отново подчерта, че БСП няма да управлява с ГЕРБ. Никакви допирни точки нямаме в политиките си с тези хора. Дали ще има нови избори - нито предполагам, нито врачувам, заяви тя.

Не прогнозираме кои са възможните ни партньори. Не стъпваме на социология, каза Нинова и  допълни, че "не гледам в бъдещето, за да знам коя партия какво ще иска".

"Един от най-важните ни ангажименти е установяването на правила във всичко, еднакви за всички - заяви Нинова. - Например в икономиката - не пет, шест фирми да вземат всичко, а малките да умират. Еднакви правила. Да вземем образование - еднакви правила и старт за всички деца в България - бедни, богати, в малкия град, в големия град. Равен старт да могат да учат. Равни възможности и правила в здравеопазването."

Като втори основен ангажимент на БСП Нинова посочи възмездието. Който не спазва правилата да носи административна и наказателна отговорност. "Истинско възмездие, а не на приказки."

Всичко това трябва да доведе до справедливост. Най-големият недостиг в обществото ни е липсата на справедливост, каза тя.

По повод споразумението за свободна търговия с Канада Нинова заяви, че то е изключително пагубно за България - за икономиката, здравето и националния суверенитет, и че ако тя стане премиер, страната ни няма да го ратифицира. Тя бе категорична, че "недоразумението" с първоначално гласувалия "за" него Станишев е просто технически проблем, а не промяна на първоначално друго решение.

Нинова разкритикува и ГЕРБ с думите: "Не може целта на една партия да е 1 милион гласа. Това е средство, не е цел. Нашата цел е да променим България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6469

5

Halo

18.02 2017 в 18:32

Надявам се, народът ни помни, че два пъти е настъпвал мотиката.
Ако има желаещи за трети път аз няма да им преча. :)

13214

4

XR4

18.02 2017 в 16:53

Не знам защо,но тая страшно ми прилича на женския вариант на ББ...