Патриотите в сблъсък с полицията, блокираха границата (обновена)

OFFNews - Бургас 21 март 2017 в 11:29 9678 9

Около 200 души блокираха границата край Малко Търново днес. Три автобуса с протестиращи и десетки с личните си автомобили пристигнаха около 11 часа в близост до ГКПП Малко Търново.

Протестът е организиран от Патриотите и е срещу изборния туризъм. Границата бе болокирана от около 11 часа с огромен транспарант  на Обединени патриоти: "Браним България, браним Европа".

В протеста се включиха и кукери, които играха хоро на пътя.

Организаторите се оплакаха, че са бавени умишлено от полицията, извършвана е щателна проверка на документите им и са подписвали предупредителни протоколи.

Автобуси от Турция не бяха забелязани. Според Георги Дракалиев от ВМРО организаторите от турска страна са били предупредени предварително. Той заяви, че са готови да протестират и до деня на изборите, за което са се заредили с провизии.

По-късно протестиращи и полиция влязоха в сблъсък край Малко Търново. Около 12 ч. дошлите на място на протеста до ГКПП Малко Търново решиха да ограничат блокадата на пътя в едното платно. 

Протестиращите дадоха отпор и се стигна до блъскане. Георги Манев и Георги Дракалиев от коалиция Обединени патриоти се оплакаха, че са блъскани и настъпвани. Манев обвини полицията, че едва ли не арестува мирни граждани. В момента движението е възстановено. 

Около 14 ч. протестът Край Малко Търново приключи без повече ексцесии между граждани и полиция. Автобуси с изселници от Турция, които идват да гласуват, не бяха забелязани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

6

Hissarion

21.03 2017 в 13:59

С какво се занимават тия хора, които в работен ден създават безредици и пречат на граничарите да си гледат работата?

12038

5

Ivo Temelkov

21.03 2017 в 13:49

Много интересно, ако Ердоган (недай си Боже) изплиска легена и насъска 100 000 турски войници срещу България, дали тези родолюбци ще имат ташаците да отидат на границата и да защитят родината? Или ще се изпокрият по дупките и ще чакат Путин, аверчето на Ердоган, да дойде и да освободи KLETA MAJKA BALGARIQ? Не патриоти, а утайки.
 
X

Да помогнем на украинските деца!