"Белгийският крал" тръгва на екран от 24 март (трейлър)

ОFFNews 23 март 2017 в 16:00 3672 0

„Белгийският крал” - пародия на документален роуд муви, в който един спящ крал се събужда за реалния свят, тръгва на екран от 24 март.

Герои на хумора са типичните за Балканите образи и обичаи, а шегите във филма са поднесени с премерен стил и много вкус.

Копродукцията на Белгия, Холандия и България, режисирана от Джесика Удуърт и Петер Бросенс, откри тазгодишния София Филм Фест и бързо се превърна в новия любим филм на множество зрители.

В ролята на краля е белгийският актьор Петер Ван ден Бегин („Петият сезон”). Останалите главни роли се изпълняват от Брюно Жорис („Петият сезон”), Титус де Воогт („Steve + Sky”) и Люси Дебе („Melody”).

Нина Николина влиза в ролята на българската фолклорна певица Ана, която спечелва сърцето на белгийския крал, а Валентин Ганев е зам.-шефът на турските тайни служби, който преследва краля след бягството му от Турция.

Холандският режисьор Питер ван дер Хауен е в ролята на документалиста Дънкан Лойд, а сръбският актьор Горан Радакович („Ягода в супермаркета”) е бивш шампион по стрелба, снайперист от Сараево и любител на птиците.

За филма:

Крал Николас III е самотник и има чувството, че не живее собствения си живот. Той заминава на официално посещение в Истанбул с британския кинорежисьор Дънкан Лойд, назначен от двореца да заснеме документален филм с цел да се поосвежи скучният публичен образ на монарха.

Получава се новина, че Валония, южната половина на Белгия, е обявила независимост. Кралят трябва веднага да се върне у дома и да спаси царството си. И този път по изключение ще напише сам проклетата си реч. Докато бързат да отпътуват, слънчева буря връхлита Земята и причинява срив в комуникациите и затваряне на въздушното пространство. Няма телефони. Няма самолети. За да утежни положението оше повече, турската охрана категорично отхвърля предложението на краля да се завърнат у дома по земя. Но кралят няма намерение да изчака бурята да отмине. Лойд, усетил шанс от историческа значимост, скроява съмнителен план за бягство, включващ живописни костюми и пеещи българки.

Така започва една одисея през Балканите под прикритие, по време на която кралят открива реалния свят и истинската си същност. Пътешествие, изпълнено с драматични обрати, смайващи срещи и мигове на мимолетна радост.

Прожекции:

Пт, 24 Март 
Кино "Одеон", 18:30 часа

Сб, 25 Март 
Дом на киното, 14:00 часа

Нд, 26 Март 
Кино "Одеон", 21:00 часа

Пн, 27 Март 
Дом на киното, 16:00 часа

Ср, 29 Март 
Дом на киното, 16:00 часа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови