Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Борисов към хората след парите от ЕК: Преценете на кого да вярвате

ОFFNews 23 декември 2016 в 17:00 6584 3

Бойко Борисов проведе телефонен разговор с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и му благодари за преведените днес за България 48,2 млн. евро. Средствата представляват вторият транш от обещаната за страната ни сума от 160 млн. евро извънредно финансиране от Европейския Фонд за убежище, миграция и интеграция и Фонда за вътрешна сигурност. Те са предназначени за подобряване на управлението на границите.

"Изключително съм благодарен на Европейската комисия и на президента Жан-Клод Юнкер, че спази обещанието си и одобри допълнително 48,2 млн. евро извънредно финансиране за подобряване на управлението на границите и справяне с миграционната криза.

Това решение допълва грантовите споразумения между Европейската комисия и България, които договорихме на срещата ни на лидерите от ЕС през септември в Братислава. Въпреки това нашите политически опоненти в България не се свениха да изрекат поредица от лъжи, включително и това, че тези пари няма да бъдат преведени на страната ни. Нека днес всеки да прецени на кого може да вярва".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

2

El Commandante

23.12 2016 в 17:30

"Европейския Фонд за убежище, миграция и интеграция"

И за какво точно ти ги преведоха тея пари бе, СВИНЯ ПРОСТА?!?!

12450

1

Alicante

23.12 2016 в 17:29

Ама то така ли се работи и в ЕС? Някой си бил ни дал парите, понеже бил пич и си държал на думата - и така решил - айде, давам ви ги. Все едно са негови и си ги вади от джоба като 5 лева? Не се ли разплащат тези пари по ясни правила, по процедури, по срокове? Що за дивотия? Ако така се работи в Европейския съюз, значи да се махаме от там и да не им даваме членски внос по около 1 милиард всяка година (и да усвояваме от проекти по 850 млн. от нашите си пари ;)

 
X

Да помогнем на украинските деца!