Служители на "Пикадили" излязоха на протест

OFFNews 20 март 2017 в 10:27 12304 2

Снимка Служители на хранителната верига излязоха за втори път този месец на протест заради неизплатени заплати

Служители на супермаркетите "Пикадили" излязоха на протест тази сутрин в София и Варна, настоявайки да получат неизплатените си трудови възнаграждения. Това е втори протест в рамките на няколко дни.

Над 100 души се включиха в проявата.

В София протестът се проведе пред представителството на фирмата, а във Варна - пред магазин от веригата в центъра на града.

Според протестиращите, цитирани от Нова телевизия, във веригата работят около 700 души, които не са взимали заплати за февруари, а някои и от ноември.

Според декларация на служителите проблеми има и със заплатите на все още работещите във веригата, с тези на напусналите и с тези на самосъкратилите се. Не са внасяни и осигуровките им.

Междувременно веригата обявява свободни работни места за касиери и обслужващ персонал на София и Варна, а през декември отвори нов магазин в столичния Paradise Center.

OFFNews се обърна към веригата с въпроси за неизплатените заплати. Ще Ви информираме за отговора, когато го получим.

Междувременно, през февруари съдът обяви компанията във фалит и от 17 февруари тя влезе в процедура по несъстоятелност. Назначен е временен синдик. Това не означава, че верига изчезва, защото от поне две години работи със същия бранд през друго дружество - "Селект трейд", но и оттам зареждането е слабо, добавя в. "Капитал". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

2

Nik68

20.03 2017 в 11:44

И всякакъв вид подизпълнители питайте. От години влачат плащания с месеци и доставчиците, работниците и подизпълнители дефакто ги финансират. Писна им на хората и балонът се спука.

29585

1

Izalina

20.03 2017 в 10:35

"OFFNews се обърна към веригата с въпроси "

Каквото и да ви отговорят - не им вярвайте! Може да сондирате и доставчиците им, както екс, така и шепата настоящи какво имат да добавят.