Стотина на протест днес по обед пред Съдебната палата (снимки)

Деян Спасов 16 декември 2015 в 13:46 4684 4

Снимка: Деян Спасов

Днес по обяд пред Съдебната палата в столицата се проведе "Граждански протест на потърпевши от недостатъците в съдебната система и двойното прилагане на закона".

Протестът беше организиран от адвокат Мария Колева. Пред Съдебната палата се бяха събрали около 100-150 души от цялата страна. На мегафон беше прочетена декларация на представителите на Националната гражданска инициатива "Да си върнем заграбената земя" от гр. Добрич. Те заявиха, че хора от всички краища на България се обединяват с проблеми, свързани с кражба на имоти. Протестиращите се обявиха твърдо против съдебната власт, която е "погазила свободата им".



Снимки: Деян Спасов


Бяха издигнати транспаранти "Докога съдиите ще са над закона", "Оставка на Висшия съдебен състав", "Искаме си конституционното право за равенство пред закона", "Измамници, държавници - истински лъжци".

Цветанка Илиева от Кюстендил разказа пред ОFFNews защо участва в протеста:

"Вместо да се даде бащината ни къща на мен и на починалия ми брат, се дава на жена му, която го изостави и не знае къде е гробът му. Всичко това се дължи на корумпираната съдебна система в Кюстендил. Не се страхувам - написала съм имената на тези хора и искам те да ми кажат защо всичко това с укрива. Трябва ли хората с връзки да печелят всичко, а ние, правите, да губим.", каза г-жа Илиева.

Цветанка Илиева от Кюстендил и Иван Златанов от Сливен. Снимка: Деян Спасов

"Хора от цяла България си търсят правата, хора, на които са им отнемани имотите. Не говоря само за съдии и адвокати, а и за прокурори. Където съм написала писма, никъде нищо не е направено. Всичко в Кюстендил се укрива - и от прокурори, и от районна прокуратура, от прокурори от окръжна прокуратура", добави Цветанка Илиева.

Иван Златанов от Сливен от своя страна каза пред OFFNews:

"Аз съм психичноболен човек от Сливен. Мой приятел ме измами като ме заведе при нотариус и ме накара да ипотекирам жилищата си, въпреки че банките нямат право да водят психичноболен при нотариус и да сключват сделки. Подадох молба в прокуратурата, но прокурорката и следователката, без да ме извикат и да ме попитат кое как е станало, само на основание на показанията на човека, който ме измами, беше издадено постановление, което оправда измамника. С два апартамента ще ме изхвърлят на улицата и с дете, 12-годишно."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!