Юлия Ефимова подобрила световен рекорд с махмурлук

OFFNEWS 13 януари 2017 в 13:01 4621 3

При доста любопитни обстоятелства е подобрила световния рекорд на 50 метра бруст на световното първенство през 2013 година в Барселона руската плувкиня Юлия Ефимова.

Това се случва в сериите, а времето й е 29,78 секунди. Във финала тя плува за 29,52. Оказва се, че вечерта преди сериите Ефимова е била изоставена от гаджето си по телефона. Тя така се разстроила, че не могла да заспи и затова решила да се напие, което й помогнало.

На сутринта обаче не се чувствала никак добре преди влизането в басейна. Казала си - "Дано само мина квалификациите", а накрая се оказало, че е плувала под световния рекорд в дисциплината.

"Бях сама в стая и нямаше с кого да споделя мъката си. Не го разбрах защо избра този ден. Можеше да почака. Две години бяхме заедно. Мисля, че ревнуваше. И той е плувец, но не толкова известен като мен. Успехите ми го натоварваха. Въртях се в леглото до 4 сутринта.

По състезания не пия, но си казах, че няма друг начин. Отворих мини бара - няма вино или шампанско, които обожавам. Само бира. Изпих една и се отрязах. След половин час се събудих, беше ми лошо, но някак си се оправих", споделя Ефимова пред "Спорт-Експрес".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15509

2

Бухльо

13.01 2017 в 14:12

При спортист, който живее в режим и няма кой знае какъв досег с алкохола, е напълно възможно да се "отреже" от една бира.