Байрактаров втори в листите след Сидеров. Друг път, сега ще е независим

OFFNews 15 февруари 2017 в 10:20 7089 2

Най-дейният депутат на Патриотичния фронт Димитър Байрактаров обяви, че е напуснал Обединените патриоти, защото в листите им за депутатите на изборите има компрометирани хора.

Напуснах Патриотичния фронт не защото съм обиден, че няма да водя листа, обидата е в това, че „трябва да лансираме компрометирани хора, за които се знае, че изобщо няма да работят“, каза той пред бТВ.

В листите на ПФ ще има такива публично компрометирани хора, както и анонимници, каза той и даде пример с Добрич, където водач е „някакъв бизнесмен, не го знаем как изглежда, не е участвал в партийната работа, но ще бъде водач“. В Стара Загора водач ще е човек, който няма как да приема – Десислав Чуколов. А аз трябва да бъда втори след Волен Сидеров, защото „неодобрението към него било огромно, но с моето име съм щял да изтегля гласове“, каза гостът.

Байрактаров коментира, че в цялата политическа система има нещо гнило. Не го разбирал сега, но досега се е опитвал да го променя. Решил да напусне партията, която е изграждал, след като видял, че никой не зачита хората, въпреки и желанието им да бъде въведена мажоритарна система.

Байрактаров потвърди, че продължава като независим.

"Всичко е направено така, че ако един човек реши да излезе с името си мажоритарно, почти няма шанс да прескочи бариерата, създадена от партиите“, а трябва да има зад гърба си партия, която да го нареди сред послушковците. А ако не си послушен, „изпадаш от влака“", каза обаче Байрактаров.

Байрактаров, който се спрягаше дори за бъдещ социален министър, потвърди думите си, че двамата лидери на ПФ - Красимир Каракачанов и Валери Симеонов - водят тайни разговори – единият – с ГЕРБ, другият – с БСП.

Байрактаров коментира още, че може би лидерите на партията не си говорят. Виждате на какъв цирк сме се превърнали – единия излезе пред медиите и каже нещо, другия излезе с декларация срещу това.

Добави и че регистрацията за предсрочните парламентарни избори се забавила, защото не могли да открият Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови