"Да България" поиска ограничаване на руската намеса на изборите

OFFNews 24 март 2017 в 15:33 5994 13

“Движение Да България” настоява президентът Румен Радев и служебното правителство да обяснят какви мерки са предприети за ограничаване на евентуална чуждестранна намеса в изборите за Народно събрание.

Партията на бившия правосъден министър Христо Иванов иска и отговор на въпроса дали Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) е провеждала и провежда действия, насочени към осуетяване на намеса от руски източници във вътрешнополитическтие отношения и провеждането на изборите за XLIV Народно събрание.

Според "Да България" има редица индикации за осъществяването на целенасочено политическо влияние на руски източници в политическия живот в България и този въпрос повече не може да бъде пренебрегван.

Ето и цялата позиция на партията:

През последните дни в авторитетни международни издания като американския вестник The Wall Street Journal и френския вестник Le Figaro бяха публикувани информации относно наличието на скрита руска намеса в предизборната кампания и предстоящите парламентарни избори в България. Според изнесената информация български специализирани служби са засекли конфиденциална комуникация между руски организации, близки до управлението в Кремъл и ръководството на Българската социалистическа партия (БСП), в която се дават инструкции как да бъде водена предизборна кампания.

В същото време сме свидетели как водещи кандидати за депутати на Българската социалистическа партия и самият председател на БСП г-жа Корнелия Нинова, чрез свои официални изявления, публично поставят под въпрос демократичния правов ред в България и принадлежността на страната ни към Европейския съюз и Организацията на Северноатлантическия договор.

“Движение Да България” призовава всички български граждани, които споделят ценностите на демокрацията и принадлежността на страната ни към Обединена Европа и НАТО, да заемат решителна позиция и да подкрепят на изборите на 26 март кандидатите, доказали своята съпричастност към развитието на България като европейска демократична държава.

“Движение Да България” настоява президентът Румен Радев и служебното правителство да информират българското общество за мерките, предприети за ограничаване на евентуална чуждестранна намеса в изборите за Народно събрание.
В частност, настояваме да бъде даден отговор на въпроса дали Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) е провеждала и провежда действия, насочени към осуетяване на намеса от руски източници във вътрешнополитическтие отношения и провеждането на изборите за XLIV Народно събрание.

Смятаме, че в светлината на публикациите от последните дни и предвид редица други индикации за осъществяването на целенасочено политическо влияние на руски източници в политическия живот в България, този въпрос повече не може да бъде пренебрегван.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

13

Hissarion

27.03 2017 в 09:01

Настоявам за ограничаване на чилийската намеса в изборите!

10910

12

1Sion1

25.03 2017 в 02:57

Направо е изумително как нови формации се заиграват с тази карта и губят и нищожният си електорат..Проекта на Прокопиев и Америка за България не прави изключение..Абре грантаджии, в Бг има 7-8% психопати , които се връзват на подобни дивотии и си ги делите 3-4 формации...Безумие някакво..

63994

11

Red or Dead

24.03 2017 в 22:27

Професоре, виж каква е цената на.....родоотстъпниците....

https://goo.gl/VqjFZU

63994

9

Red or Dead

24.03 2017 в 16:58

ХАХАХАХАААААА........

бойкикев........с лекторат от 0.5% БУНАДЯСАЛИ мисирки....с факта, че НЯМАТЕ регистрация, че си ПЪЛНО менте.......абе с една дума........СТАРХИДИЯ МУ.........

СЛАВА РОССИИ......ПОБЕДА БУДЕТ ЗА......НАМИ....

ДА ЗДРАВСТВУЕТ ВЛАДИМИР ВЕЛИКИ.....

Апропо, в Неделя всички с.....ЧЕРВЕНАТА.....КАЗАХ!!!

Да няма после.....кат джасим да си правите селфи докато ви..мандръсат.....хихихихииииии

16009

7

Nik68

24.03 2017 в 16:23

Поне да хора пътища автомобили.

12094

4

дони

24.03 2017 в 15:51

О, вие се сетихте да се почешете? Нещастници смотани, докато се биехте "кой да води бащина дружина" и кой е ляв и кой - десен, /а според мен - просто сте безполови/, решетникови работиха здраво! Честито на печелившите!