И "Да, България" изгони ДС доносниците си

OFFNews 09 март 2017 в 18:21 13255 17

И “Движение Да България” маха доносниците на Държавна сигурност от листите си, обявиха от политическия проект на бившия правосъден министър Христо Иванов.

Проверка на контролните органи на коалицията е установила принадлежност към структурите на бившата ДС за двама кандидати за народни представители от листите на коалицията. Това са Иван Иванов, шести в листата в 1-ви многомандатен избирателен район (МИР) - Благоевград, номиниран от коалиционните партньори - партия Зелените, и Николай Влаеско, водач на листата на “Движение Да България” в 19-ти МИР - Русе.

Николай Влаеско ще бъде отстранен като кандидат-депутат и като член на “Да, България”. Коалиционният партньор - Зелените, също отстраняват своя кандидат.

Поради крайно ограниченото време, с което разполагаше, за да се регистрира за изборите, и да подготви листите, Коалиция “Движение Да България” нямаше техническа възможност за детайлна проверка на всеки от номинираните, посочват от партията.

В правилата за избор на кандидати на движението е изрично упоменато недопустимостта на това бивши сътрудници на службите да участват в листите. Всеки от номинираните е попълнил декларация, че не е доносничил на ДС.

“Основавайки „Да, България!” ние трябва да сключим помежду си един пакт за почтеност. На първо място това означава, че всеки, който става член на Движението, декларира липсата на принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност”, каза лидерът на движението Христо Иванов при учредяването на политическия си проект.

От “Да България” обявиха, че ще бъдат непримирими към всеки, укрил този факт от биографията си, и декларирал желание за членство или номиниран в листите за народни представители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13685

16

mclaranist

10.03 2017 в 10:04

Как определят кой е ,,доносник" ии кой е бил просто агент и служител на ДС??? Понеже гледам тука за вас ДС представлява едва ли не някакъв апартамент пълен с хора??? Правите ли разлика между различните управления ии структури?? А дори и тогава един агент на ДС може да е бил съвестен, а друг доносник??? Или щом е бил в ДС е- враг на демокрацията, доносник и т.н. Ако мисленито ви е такова, не сте по различни от ,,другарите" които плюете и искате лустрация. Методите ви са ЕДНАКВИ. Най-глупавото е, че след 89г. ДС го отнесе и едва ли не ако си служил там си бил доносник ии предател. За справка, ДС НАСЛЕДЯВА, структурите които ги е имало преди 44г. И в модерните демокрации, наслеството на такива служби ТИХО се реформира, но не се дискредитира ;). Щом член на СС е заел командни постове в НАТО, сами си правете изводите ;)

63994

15

Red or Dead

09.03 2017 в 21:27

ХАХАХАААА...Бунадясалият мисир-бай стринчок изпаднал в.....морален потрес....ти да видиш..:))))

26179

12

ELPIDA

09.03 2017 в 20:24

Е нали още преди 2 месеца ги бяхте проучили
и всички бяха "чистак" !

Значи като "тарикати" сте включили в листата си
персони имащи право на достъп до класифицирана информация !

Ахахахххх "Да, България" - реставриран "Троянски Кон" !

63994

10

Red or Dead

09.03 2017 в 19:10

Бойкикев е известен в матушка ДС с псевдонима 'СицкУ Джизъса'..

63994

9

Red or Dead

09.03 2017 в 19:08

“““““.......Абе ДС да не би да се предава по полов път?....““““““

Точният човек да ти отговори е......товарищ Бойкикев;)