Станишев: Злобата към ‪#‎АзСъмБСП‬ е като "кой не скача е червен"

OFFNews 21 юли 2016 в 08:51 7109 18

Лидерът на ПЕС и бивш председател на БСП Сергей Станишев отговори в профила си във фейсбук на многобройните критики и шеги по повод инициираната от него кампания #АзСъмБСП. 

Станишев сравнява злобата към партията и кампанията с подпалването на бившия партиен дом в София и скандиранията "Кой не скача е червен" по площадите. 

Във фейсбук Станишев написа: 

Само за два дни, в които тече кампанията ‪#‎АзСъмБСП‬, се нагледах на купища омраза и хули.
Ние, социалистите, имаме куража и откритостта да заявим, че заставаме зад нашите идеи и зад нашата партия. Искам да видя друга българска партия, която би дръзнала да направи такава кампания? И най-вече да видя реакциите на дежурните във Фейсбук.

Виждал съм тази злоба отблизо: когато палеха Партийния дом, когато викаха по площадите „Кой не скача е червен“, и когато замерваха с павета депутати от левицата в нощта на белия автобус. Парадоксално, но хората, употребени срещу БСП, се оказаха жертви на политическите сили, които доведоха на власт. 

Омразата, изляла се в кампанията, е част от дългогодишното демонизиране на БСП. Всички провали са на нейната сметка. Интересно, защото за 27 години преход ние сме били в управлението само седем. А разделението на нацията на комунисти и антикомунисти е заслуга на последните. И всички знаем резултата – омраза, политически чистки и счупени съдби и институции. 

На хейтърите ще кажа: опозиция винаги ще има и трябва да има.
Левица в България винаги ще има и трябва да има.

БСП винаги ще има - защото тя изразява ценностите, постиженията и интересите на огромна част от сънародниците ни.

На тези нелепи изблици ще отговоря така: Елеонора Петрова, Alexander Prevalsky, Nikolay Berievski, Miroslava Gateva, Martin Mirchev, Блага Кокарешкова, Стоянка Балова, Елена Кръстева, Мартин Мариов, Mina Kuteva, Atanas Atanasov, Румяна Кършелийска дори не са били родени по времето, за което ги обвинявате. Това са новите, млади хора в БСП, които имат мечти и ценности! Благодаря им, че се включиха!

Кампанията #АзСъмБСП не носи омраза, не е насочена срещу никого. Имаме своите поуки от нашите победи, носим нашите вини. Те са част от историята на БСП и на България и не могат да бъдат задраскани. Но няма да ни запушат устите! Каузата на БСП е била и ще бъде вдъхновяваща за стотици хиляди българи. Гордея се, че съм БСП и че съм част от тази градивна и споделена енергия! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

18

Лопе де Вега

21.07 2016 в 13:52

Сирьожкка, това не е омраза. Това се нарича погнуса. Омерзение, както би казал г-н Професорът. Всяка втора дума в тези излияния е гнусна лъжа. По един или друг начин, чрез подставени лица и партии, с помощта на най-продажните вестници в Европа - партията на милионерите-милиционери ни управлява повече ат 20 години. Една от малкото истини е, че всички провали са за ваша сметка. Втората и последна истина е че младите хора "социалисти" имат мечти и ценности. Мечтите им са за добре платена чиновническа работа в чужбина - най-добре в омразната Америка - ционистко-империалистическото свърталище. Ценностите им не са в левове.

Абе ква е тая Кокарешкова,бе. Да не е от ония кокарешковци? Бамааму.

Поздрав!

17439

17

мнение от IP

21.07 2016 в 13:26

Станишев с шизофреничната ди мисъл. Аз сега на ушите си ли да вярвам слушайки речта му на Бузлуджа 2013 г или на тази демагогска сладникава боза??


12094

16

дони

21.07 2016 в 13:24

Няма нормален човек, който да става знаменосец на някаква партия, след като стоейки начело на тази партия, се е насрал до ушите! Не се чудете на негативизма на хората - не ви обичат и не ви вярват - вие сте си просто българска комунистическа партия и толкоз! Така, както вашите бащи са били комунисти и винаги за тях русия е била по-значима от България, така е за вас, така ще бъде и за вашите отроци! Това е - предава се по полов път!

9918

14

Пешо

21.07 2016 в 12:24

Защо продължавате да ни занимавате с тоя ренегат и родоотстъпник?

Защо още не е в затвора за шпиониране в полза на вражеска държава?

Защо още не е в затвора за престъпления срещу държавата?

26179

13

ELPIDA

21.07 2016 в 12:16

Не разбирам защо са минусите...Ако някой изобщо е забелязал,не изразявам отношение по всяка тема,т.е. ни най-малко гоня рейтинг!

26179

12

ELPIDA

21.07 2016 в 12:13

"Пледирам за почивка на очите и съзнанието от Станишев и Ердоган, като предлагам следващите свързани теми да са с картинка на съсел или на пръч в зависимост от случая..."

Чудесно предложение,Izalina, ама не става да не вложим съдържание в символиката,,,поне аз де...

26179

11

ELPIDA

21.07 2016 в 12:05


Princhy, имам същия проблем.Забелязвам,че не се увеличават и точките ми от постването.