Станишев за Турция: Никаква вяра не може да бъде причина за убийства

OFFNews 20 юли 2016 в 12:05 3677 11

„Смъртното наказание е брутално и истински несправедливо наказание. Дълбоко разтревожени сме, че се популяризира подобна идея в Турция за повторно връщане на смъртното наказание", заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Той призовава правителството за максимална сдържаност и предпазливост след опита за преврат в турската страна.

По думите му всяка стъпка в посока на повторно въвеждане на смъртното наказание може да навреди на отношенията между Турция и ЕС. Отхвърлянето на смъртното наказание е специално изискване към всички страни, които се стремят към членство в ЕС.

Партията на европейските социалисти изразява загриженост във връзка с хилядите уволнения в армията,  полицията и в съдебната система след опита за преврат в Турция. Той не бива да бъде използван като претекст за подкопаване на правата на човека.

 „Всеки опит за оставане във властта чрез съществени конституционни промени ще отдалечи още повече Турция от ЕС и ще застраши така необходимото успокояване на страната“, добави Станишев.

Лидерът на ПЕС изрази своето възмущение от убийството на заместник-кмета на Истанбул Кемил Кандас. Той изрази своите съболезнования  в писмо до лидера на Републиканската народна партия Кемал Кълъчдаролу.

„Никаква вяра или религия не могат да бъдат причина за убийство. Ние ще продължим да остояваме демокрацията и защитата на човешките права. Заставаме срещу всяко насилие“, пише в писмото си лидерът на социалистите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

11

Руслан

20.07 2016 в 13:25

Тъй ли? Я питай баща си.

63994

10

Red or Dead

20.07 2016 в 13:24


Хахахаа, връткай, връткай......туй го правиш най-добре:)
И как да не се “радваме“, прекрасно е когато човек казва ИСТИНАТА, независимо за какво и кога.....

Апропо, няма лоша реклама, има нелеп PR....но точно при теб случая не е такъв, дерзай....днес си много постен с Cool i Evrasia happy......а не е като да нямаш поводи;)

63994

7

Red or Dead

20.07 2016 в 12:44

““““““.....А бе, мноо убав сте го изкарали Сергея ....“““““““


Хахахаха...честито, разкрихме се...разкрихме се...адмирира ме, чистосърдечно, разчупи тези окови и си разкрий пред света, като истински еврог*й......значи проблема при теб не е това, че жена ти е рускиня, а ясното осъзнаване на “физическия ти катарзис“.

Колкото и от където да го гледам серьоженка......винаги съм изпитвал спонтанно отвращение....само отбелязвам разликата във възприятията ни;)