Станишев за скандала Йончева-Борисов: По мое време пари за филми не са давани

offnews 12 март 2017 в 18:04 18304 6

Лидерът на евролевицата и бивш премиер Сергей Станишев защити журналистката Елена Йончева в спора ѝ с Бойко Борисов, в който валят заплахи за съдене. 

Скандалът започна с изявление на Борисов, че за репортажите и филмите на Йончева са били дадени крупни суми от държавата, като след това журналистката се закани да го съди за клевета.

В спора бе намесен и бившият финансов министър Симеон Дянков, който според Борисов, знаел за парите. Дянков потвърди думите на лидера на ГЕРБ.

Ето какво написа Станишев в социалната мрежа:

Елена Йончева е доказан професионалист, чиито филми от най-горещите и опасни точки на света, често са правени само благодарение на нейния ентусиазъм и отдаденост на журналистиката и със скромен, понякога дори крайно недостатъчен бюджет. По време на моя мандат българското правителство не е отпускало средства за филми на Йончева.

Прочетох всякакви спекулации за връзка със служби и национална сигурност. Единствената връзка е, че филмите на Елена са отразявали региони и страни, където не само българската, но и световната сигурност е била застрашена.

Винаги съм бил противник на това да се използват лични нападки, да се въвличат близки и семейства в политическите битки. Това често се прави, просто за да се отклони вниманието от същественото в кампанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12691

6

Емил Станоев

13.03 2017 в 10:10

Ще стане както казах :: Тиквата ще каже че е получил невярна информация и ще натопи и Папата дори , / щото и той може де е виновен/ . И ще се извини с половин „уста“ . Но за пускане на лъжливи събития и данни е № 1

16008

5

Nik68

13.03 2017 в 09:14

Всичките сте един дол дренки и със задниците си крадете. Иначе номера от самодеен кражок - ако имало адвокат, който не се страхува от Борисов. Сега с това ли ще се оправдава Йончева, че не е завела дело. Ако така ставаха работите Нинова ще изгние ппо затворите с тези "национални предатели" и пр.

6469

2

Halo

12.03 2017 в 22:19

Аферата "Хохегер", не страдаш от склероза все още. :)

29585

1

Izalina

12.03 2017 в 19:00

Мхих, понеже вече никой не бръсне станишката за петстинки, та да го пита по темата, той в социалката да си каже :D

Сергейчо, ние това много добре го знаем. По твое време ни-щич-ко (хубаво) не се е случило. Трай там.